Ő az! :-)

2007. július 26., csütörtök



Hát ez lenne az, erről hablatyoltam tegnap. A belsejében lévő hardangert könnyű "lemodellezni". Az elején lévők közül pedig a legalsó és a középső már létezik kockás papíron. :-)
Aaaaaaannyira álmos vagyok! Majd csak augusztus 20. magasságában leszek szabin, akkor is csak másfél hetet, de alig várom. Számolom a napokat. Akkor aztán semmi mást nem fogok csinálni, csak hímezni, hímezni, hímezni...
Megint annyi tervem van, persze ezek kisebb dolgok, amiket be lehet suvasztani a nagy listába. :-)

Lepetés

2007. július 25., szerda


Napok óta egy ajándékon dolgozom. Egy nagyon kedves barátnőm, aki maga is nagy böködős, hamarosan szülni fog. Sokat keresgéltem a minták, ötletek között, végül aztán megszületett az ÖTLET, sőt mindjárt ÖTLETEK. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem olvassa a blogokat, és nem jut ide, de azért egyelőre nem teszek fel képet a "műről". Viszont az anyagot megmutatom, amire készül. 14-es aida ugyan, de elég érdekes. Kb. 45x45 cm-es darab készre szabva, és ilyen szép pasztell csíkos kerete van. Középre olyan 107x107 öltés fér el.
Nem fogjátok elhinni, mit műveltem ma. Még pár hónapja találtam képeket egy eszméletlen szép tű- és ollótartóról. Xszem és hardanger, pasztell szinek, valami álom! Persze minta nincs hozzá. Már amikor letöltöttem, akkor eldöntöttem, hogy valamit muszáj lesz "kezdeni" vele! :-) Szerencsére nagyon jó felbontásúak a képek. Szóval, ma fogtam egy kockás papírt, meg ceruzát, és elkezdtem lerajzolni. A hímzés 2 nagy és 3 kicsi részből áll, és 1 nagy meg 1 kicsi már készen van! :-) A másik gépemen vannak a fotók, majd holnap megmutatom, és akkor biztos érteni fogjátok, miért is kell ez nekem! :-)

Szivecskés szalag

2007. július 18., szerda



Melinda, ez lenne az, remélem tetszik!
Már megvan vagy 10 éve, akkor sok ruhácskát varrtam a kis unokahúgomnak, és annyira megtetszett ez a kis szalag, hogy vettem egy csomót belőle. Amikor a kiscsaj 3 éves volt, oda volt a szélesgalléros blúzokért, és az egyiknek ilyen volt a gallérján.

Biscornu

2007. július 17., kedd




Már hetek óta kerülgettem a biscornu-kat. Megnéztem egy csomót, de valahogy egy kivételével egyik sem volt az igazi. Annak persze nincs meg a mintája. Viszont láttam biscornu-t a VS Butterfly garden mintájával is. :-) Na, azt majd megcsinálom magamnak. Aztán a végső lökést Heni egyik szülinapi ajándéka adta. A mintát már felhasználtam egyszer, hardangerrel kombinálva lett belőle "tűhenger", meg ollóőr, meg kenyérkosárba való, Safi-Móninak ajándékoztam karácsonyra. Most megint előszedtem, de most nem vászonra varrtam, hanem 18-as aidára. Elég picike lett. Igazi levendulával töltöttem a kertemből, a közepében pedig van egy pici darab flíz, egy csepp valódi levendula olajjal. Ajándékba készült.
Heni, nagyon köszönöm, hogy feltetted az ajándékodról a képet, egy ilyen aprósággal már régóta adósa voltam valakinek, csak nem találtam az "igazit", de ez most egyszerűen tökéletes lesz. Holnap oda is fogom adni, majd referálok, volt-e sikerem vele.

Kééééééész! :-)

2007. július 6., péntek













Hát elkészült! :-)
Még mosni-vasalni kell, és a fotózással se voltam a helyzet magaslatán, de azért megmutatom.
Most pedig megyek RR-t bökni.

Lepkék újra

2007. július 5., csütörtök



Hát itt tartok a kis lepkéimmel. A szinek élőben egy kicsit élénkebbek.
Mégsem lett belőle jutalom, illetve aznap nem, amikor ezt írtam. Nagyon zizi voltam, és felül a kis lepkentyűből nem 6-ot, hanem legalább 12-t böktem, mire meg voltam elégedve. Tanulság: ha hangyás vagy, ne akarj Rhodes Butterflies-t ölteni. :-) Főleg ne 6 db minit egy sorba!
Már nem sok van vissza belőle, ahol férc van, ott van még 2 sornyi érdekesség (az egyik fajta öltést még nem is öltöttem soha), és alul van egy nagyon szép kis hardangeres része, a halványzöld Trebizond-dal, meg ugyanilyen 12-es DMC-perlével. Még az is lepkés!:-)
Ralina, a vászon antik fehér cashel, honnan máshonnan, mint Zsuzsától. Van belőle nekem dirty is (egy sötétebb len, majd mutatom), és egy nagyon szép halvány kékesszürke, azon lesz a blogom oldalán látható VS. Csodás anyag, nagyon-nagyon jó varrni rá!

Kedvenc lepkésem

2007. július 3., kedd



Már pár hónapja eldöntöttem, hogy jó kislány leszek, és nem kezdek semmi újba, mert túl sok az elkezdett munkám. Megígértem, hogy csak az elkezdetteket hímzem, azok küzül is a legutolsót, a madaras DMC samplert meg az RR-eket.
De nagyon stresszes napjaim voltak/vannak, ezért úgy döntöttem, ma igazán megérdemlek egy kis jutalmat. :-) És nem is csalok olyan nagyot, mert hát ez is kezdett munka. Egy kicsi Victoria sampler, de nekem annál kedvesebb. Tudjátok, lepkék, gazak, bogarak...
A fonalak hozzá fantasztikusak. Kreinik Mori, Trebizond perle, meg hasonló tiszta selyem finomságok. Imádom őket! Zsuzsa szerezte nekem, és nem győzök örülni neki! :-)



Megérkeztem én is! :-)

2007. július 2., hétfő

Hát elkészült végre az oldalam. Már régóta készültem rá, de ma történt valami, ami arra késztetett, hogy megcsináljam végre. Ez a valami a következő üzenet volt:


I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week ... LOL... but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in returne is pay it forward by makeing the same promise on your blog (or- in your life- if you happen to be blog - less).


Az első 3 ember aki jelentkezik itt vagy a gmail-emen, az kap tőlem valamilyen általam készített ajándékot.Azt nem ígérem meg, hogy azonnal, de még ebben az évben...vmi nagyon különlegeset, nagyon extrát. :-)

Cserébe azt kérem, hogy tegye ki a blogjára ezt a felhívást és készítsen ő is ajándékot a nála jelentkező első 3 embernek ...

Szóval ez volt az inspiráló üzenet, és várom én is a jelentkezőket. :-)

A blogom külalakját pedig egyelőre nézzétek el nekem, még vadiúj, és ígérem, szépre és érdekesre fogom alakítani. :-)
 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket