Szolgálati közlemény

2009. augusztus 31., hétfő

Megrendeltem a fonalakat. Elvileg mindenkinek írtam, ha valaki kimaradt, lécci sikítson. Kérlek benneteket, minél előbb utaljatok, mert nagyon nagy lett a végösszeg! :-)

Péntek óta...

2009. augusztus 30., vasárnap


.. adós vagyok Évinek ezekkel a képekkel.
Nem volt túl jó hétvégém, én is összetalálkoztam egy nem túl kellemes vírussal, aztán szombaton lehajoltam a ruháskosárért, és becsípődött a derekam. Nem is tudom, mi volt rosszabb?!?!

Évi egy végtelenül kedves, mosolygós, törékeny, alacsony hölgy, egy kisebbített méretű, törtfehér Laminaria készült számára. A kendő mérete így 160x80 cm.

Uruguay-i rendelés!

2009. augusztus 28., péntekRENDELÉS LEZÁRVA!


Légyszíves email-ben küldjétek el a linkeket, arra megírom mindenkinek a számlaszámot. Ugyanúgy csináljuk, mint múltkor, de mindenkinek válaszolok majd az email-jére.

Hírek

2009. augusztus 27., csütörtök

Először a szolgálati közlemények! :-)

1-2 héten belül újra lesz színátmenetes fonal Rikkeréknél. Az árnyalatok még nem biztosak (sok múlik a festő hölgyön is:-)), de valószínűleg zöld lesz saját árnyalataival, barna saját árnyalataival és még valami, talán finomabb kékes-zöldes.

A múltkori ipari mennyiségű uruguay-i rendelésünk óta kapok hírlevelet, és tegnap jött, hogy ha 100 motringot rendelek, akkor az postaköltséggel együtt 710 $, vagyis kb. 1.350 Ft egy motring (190 Ft-os árfolyammal számolva), ráadásul postaköltséggel együtt. Akartok rendelni? Ennyiért már nagyon megérné! 50 motringos rendelésnél pedig kb. 1470 Ft egy motring.

Lace weight-ből 1 motring kell egy kendőre, fingeringből 2. Itt megnézhetitek a fonalakat.Ahogy már Gyöngyi már mesélt róla, a múlt héten Kunszentmiklós mellett, Bösztörpusztán volt a Magyarok Országos Gyűlése. Ez már a második ilyen rendezvény volt, de én nem hallottam róla még, csak Gyöngyitől. Őszintén bevallom, hogy voltak kicsit fenntartásaim (sose voltam az a melldöngető magyar, és egyébként sem értek egyet az egyenruhás masírozással), de azt is őszintén be kell vallanom, hogy hihetelenül kellemesen csalódtam, és nagyon jól éreztem magam. Ahogy Gyöngyi is írta, csak egyetlen apró probléma volt, gyakorlatilag nem működtek a telefonok (az enyém a létező összes hibajelzést kijelezte), és emiatt elég nehezen találkoztunk össze. Már éppen a hangosbemondóhoz vonultam, amikor végre egyszerre működött mindkettőnk telefonja, és összetalálkozhattunk.:-)

A rendezvény programjaiból sajnos nem sokat láttunk, mert erre elég rövid volt az idő (mi csak egy jó fél napot voltunk ott). Azért megnéztük az íjászokat, a solymász kislányt, a lovasokat, szekereseket, néztünk néptáncot, éneklést. Amikor vonultak a következő fellépésre a különböző korhű ruhába öltözött szereplők, őket is jól megcsodáltuk, de igazából a kézművesekkel voltunk elfoglalva. :-) Állítólag 800-an voltak... Csodás dolgokat láttunk! Azóta nem tudom kiverni a fejemből azokat a levendula-mintás kerámiákat. Étkészlet volt, a létező összes csetresz finom törtfehér mázzal, nagyon szép mintával. Volt kamillás is! :-) Innen van a mintás sodrófám, meg még egy csomó vásárfia. :-)
Az árusok mindenhol végtelenül kedvesek voltak, mindent kóstoltunk, mindent megmutattak, elmagyaráztak. Azok a kecskesajtok!!!! :-) Mézek, aszalt gyümölcsök, marcipánok, gyümölcsök...
Képzeljétek, volt egy sárgadinnyés, aki egész nap szeletelte a dinnyét, és bárki ehetett, amennyit akart...
Azt is megtudtam, mi az a borjúkötél, ha kemencében készül. :-) Legyen ez a nap kérdése: ki tudja, mi a borjúkötél?

Borzasztóan örülök, hogy ott voltunk, nagyon békés, nyugalmas, kedélyes volt minden. Elképesztő érzés volt, hogy a rengeteg ember nagyon-nagy részén valamilyen hagyományőrző ruha volt. Csikós nadrág, csipkés blúzok, sokrétegű szoknyák, mindenféle viselet a magyarság összes korából. Az is nagyon elgondolkodtató volt, hogy ide valami más hozta most ezt a rengeteg embert, nem a szokásos vásári forgatag, de senki nem hangoztatta, csak eljött és érzett.
Én sem fogom döngetni a mellem ezután sem, a véleményem sem fog változni, de jó volt itt lenni, és jó volt azt érezni, amit szerintem mindenki érzett...

Ajándékot is kaptam Gyöngyitől! :-) A képek önmagért beszélnek, de azért annyit elárulok, csodás szépségek. Még egyszer nagyon szépen köszönöm! Gyöngyikém, a gomb folyamatban van, nagyon is folyamatban! :-) Hétvégén mutatom! :-)

Nem számoltam be még egy másik ajándékról, de rettentő zűrösek a napjaim (a tegnapit pl. dokinál töltöttem, mert apukám elesett a fürdőben, és csak a röntgen-leletre több mint 3 órát vártunk). Szóval nem volt időm fotózni még, de az én Moncsi barátnőmtől is kaptam ajándékot, ami szintén óriási meglepetés volt. Egy Gail-kendőt ajándékozott nekem, amit pamut fonalból kötött, szépséges nyári színekben. Moncsikám, nincs fotód róla?

A másik dobozka

2009. augusztus 25., kedd


Ez az, amit elfelejtettem fotózni. Minta nincs, "szabadkézi" hímzés, tetszett a fonal, tetszett az öltés... Először minden sarokba tettem 3-3 rózsát, aztán kitöltöttem a levelekkel, bimbókkal.

Beszámoló

2009. augusztus 24., hétfő

Megjöttem! :-)


Legeslegelőször: Titánia C-D-E. Ugyanúgy kössetek tovább, mint eddig. Figyelitek a bordűrt, egyébként ugyanaz, amint a B chart, csak a kék rész van eggyel többször minden ismétlésben. Kérdezzetek!

Először is: még tudok hímezni! :-)


Ezeknek a rózsácskáknak nem volt meg a mintája, csak egy fotót találtam róluk valamikor. De nagyon tetszett, hogy ilyen szabadon bánik a fonalakkal, öltésekkel, ezért muszáj volt lemodelleznem.

Készítettem egy másik hímzett dobozkát is, de buta fejjel elfelejtettem lefotózni. Majd megkérem a gazdáját, csináljon róla fotót!


Azért kötöttem is, újra a Lutea-t, ezúttal kék uruguay-i merinóból. Élőben kicsit kékebb.
Tapasztalatok a fonallal kapcsolatban:

Már sokadszor kötök ebből az uruguay-i fonalból, és már az előzőnél is mérges voltam rá. Az a Spring thing volt fingering vastagságban, és nagyon nem szerettem kötni azt a fonalat.

Ez a kék is nagyon rossz volt, borzasztóan fogott, a kezem és a tűk is kékek voltak közben, blokkoláskor is nagyon fogott. Kötés közben (biztos a meleg miatt is) icipicit szúróskásnak éreztem. Eldöntöttem, semmivel sem jobb, mint Rikkerék fonala, csak sokkal drágább.

Ajándékot is kaptam a kedvesemtől: keksz-nyújtó sodrófa.


Már nagyon régóta szerettem volna ilyet, és most végre itt van!

Most meg kellene találnom azt a blogot(blogokat), ahol recepteket meg tippeket találtam talán még tavaly. Ha tudjátok, kinél van erről valami, lécci áruljátok el nekem.

Más szépséges és csudálatos ajándékokat is kaptam a kedvenc tűbarátnőimtől, de még nem fotóztam. Igyekszem pótolni, és akkor jövök dicsekedni! :-)

Hálótársak

2009. augusztus 13., csütörtök

A báránykám:


Vastag merinóból készült ez a bárányka, elérhető a ITT.


Ez pedig az én új szobatársam, gondolom felismeritek. :-) Mici varrta.


Valamelyik este megyek Rikkerékhez, kér még valaki valamit??

Pl. ezekből? http://ercsu27.blogspot.com/2009/07/uj-fonalak.html

Akartok ...

2009. augusztus 12., szerda

... ilyenből kötni?Festett, egyágú előfonal. Nagyon puha, nagyon finom és jó színei vannak.Sajnos a festő hölgy ugyanúgy festette, ahogy a többi fonalat, vagyis fellógatta a motringokat. Fektetve kellett volna. A kicsepegő víz kiszakállasította egy kicsit a szálat, ahogy a képen látható.

Felgombolyítás nélkül kötöm, teljesen jól lehet vele dolgozni. Ahol a szakállkák vannak, ott egy kicsit megsimogatom a szálat, és már nem is látszik semmi.

Ennek ellenére a fonal ára akciós, 6300 Ft/kg helyett 3000 Ft/kg.

Szemfülesek előnyben, mert csak 5 kiló van belőle. Illetve már csak 4, mert 1 kg-t lestoppoltam magamnak! :-)

Meg voltam róla győződve...

2009. augusztus 11., kedd

... hogy a Laminaria csak zöld lehet. :-) Persze sok színben láttam már, mind gyönyörű volt, de mindig azt hittem, zöldben az igazi.

Már nem vagyok benne olyan nagyon biztos! Fehérben mindenestre nagyon szép lett.


A lila is jó, de itt azért látszik, hogy az átmenetes fonalaknál hangsúlyosabb a szín, akár el is nyomhatja a mintát.

Fa holmik

http://ercsu27.multiply.com/photos/album/104

Eredményhirdetés 2.

2009. augusztus 10., hétfő


És akkor jöjjön az igazi eredményhirdetés!


Az első Maris, akinek döntenie kellene a rózsaszín és a kék kendő között. :-)
Marisom, jó lesz a rózsaszín? Vagy kössek egy kéket? :-)
Rilla lett a könyv nyertese, amit kiegészítettem még pár aprósággal. Rilla textiljátékokat (főképpen babákat) készít, de azért remélem, örülni fog a nyereménynek.Mária kapja a második kendőt, ő a kéket választotta.Kérnék szépen postacímeket email-ben!

Nagyon szépen köszönöm, hogy játszottatok velem. Nagyon jó volt olvasni a sok-sok bejegyzést, látni a sok szép blogot.

Várlak vissza benneteket majd egy nagy karácsonyi játékra is! :-)

Ajándékot kaptam


Emőcimtől kaptam ezt a szépséget cserébe a csipkékért. Telis-tele van finom, apró öltésekkel, csodálatos darab.
Nézzétek meg ITT a többi csodát is, amiket alkot.

A múltkori varrós holmikból nem postáztam még mindent, Timié meg Katáé még itt van. Postázom majd a következő fonalrendelésetekkel, hogy ne legyen annyi a postaköltség, jó?

Eredményhirdetés 1.

Cat-nek igaza volt, jól megkutyultam a dátumot, ne haragudjatok!

A lényeg: mindenki játszik, aki ma reggelig üzenetet hagyott! :-)

Elképesztő mennyiségű üzenetet írtatok, nagyon szépen köszönöm! Külön örülök neki azért, mert nagyon sok klassz blogba eljutottam így, ahova egyébként nem jutottam volna.

A rengeteg üzenet miatt kicsit változtattam a játékon, remélem ez nem lesz ellenetekre! :-) Úgy döntöttem, hogy 2 db kendőt fogok elajándékozni! :-)

A varrócskás pótajándékot pedig kiegészítem pár varrócskás aprósággal.

Délután jövök az eredménnyel!

Ünnepelj velem!

2009. augusztus 2., vasárnap

A közelmúltban meglepően sok ünnepelni valóm volt. Volt a szülinapom, a blogom szülinapja... A hatósági vizsgám, az államvizsgám... A blogomon a számláló szerint hamarosan a 30.000 látogató jár majd erre, fél év alatt...
Hát ezt mind meg kell ünnepelni, mégpedig úgy, hogy én adok ajándékot! :-)Ajándékot, ami feladattal is jár! :-)

Az 1. feladat: Hagyj nekem egy üzenetet itt a blogomon (nem baj, ha egyébként nem szoktál).
A 2. : Tedd ki a fenti képet a te blogodba és linkeld be az enyémet (ha nincs blogod, az se baj ám! :-)
A 3.: Ha te kapod az ajándékot, akkor választanod kell egyet a fenti képről. Hogy könnyebb legyen választani, teszek még fel képeket.


Közepes méretű, finom kendőcskék kevert mohair fonalból. Vállra, nyakba, kendőnek, sálnak, bárhogy hordhatók.


Egy hét múlva sorsolok (augusztus 10-én vasárnap este) az addig üzenetet hagyók között, a nyertes bárki lehet, aki ezalatt erre jár. :-)

Lesz pótajándék is! Ez a könyv:

(Ha a könyvet nem kéred, mert nem varrsz, az jelezd, kérlek! )

Titania 2.

2009. augusztus 1., szombat

Mivel néhány kislány nagyon ügyes és gyors volt tegnap, jöjjön a következő rész, a chart B itt!:-)A minta széles, azért van így "megtörve". Ugyanúgy kell kötni, mint a chart A-t, a kék rész az ismétlés, de itt alatta azt írja, egy ismétlés van csak. (Vagyis: 1x a jobb bordűr, 1x a jobb széle, 1x az a rész, amiben a kékre színezett is van /ebben benne van a bal széle is/, ezt megismételni még 2x, 1x az az 1 szem, 1x a bal bordűr).

Kiegészítés a chart A-hoz:
A chart lekötése:
- Jobbról kezded, lekötöd a szélső bordűrt.
- Amit pirossal jelöltem, azt lekötöd háromszor egymás után.
- Amit lilával jelöltem, azt egyszer! kötöd le azután, miután a piros részt már háromszor lekötötted.
- Lekötöd a bal oldali bordűrt.
- A többi chart-nál majd ugyanígy, csak ott figyelembe kell majd venni az ismétléseket is.

Képekkel majd délután jövök, egyelőre bent dekkolok a melóban. A legnagyobb darunk az mindig elszúrja a hétvégéimet, ha ügyeletes vagyok....
 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket