Beszámoló

2007. augusztus 12., vasárnap

Már régen mutattam, miken dolgozom, mindig csak tervekről beszéltem. Ez hát az elmúlt jó egy hét termése.
Teljesen beindultam én is a gyurmás gombostűkre, az enyémek ilyenek lettek:

Még szeretnék csinálni felvarrható kis virágokat is (pár rózsa prototípus már van is), meg megpróbálom megcsinálni a pici csillagokat a karácsonyi VS-emre, meg a Melindától kapott terrakottából a kis virágcserepeket kell legyártani.
Apróságok lenvászonra, még készre kell varrni őket:



A babaajándék folytatása. Még 4 minta van vissza, játszós kocka lesz belőle. Már mind a 6 keret készen van, four-sided öltéssel varrtam. Háááát, ezt 6x egymás után nem élveztem annyira...

Az első Nora Corbett lepke. DMC Color Variations és Kreinik. Még pár öltés hiányzik egy másik DMC-vel a szárnya szélein, csak az egyelőre nincs. A többi "lyuk" pedig csupa-csupa gyöngy, csak addig nem akartam felvarrni, amíg az xszem nincs kész (pedig nagyon kiváncsi vagyok ám!). Nagyon szép lesz, szerintem, olyan, mint az igazi lepke szárnyán a hímpor. Meglehetősen méretes pille, olyan jó tenyérnyi. Cashel-en van, és muszáj ekkorában varrni a gyöngyök mérete miatt.

Ezt pedig ma követtem el, egy tűtartóra fogom felvarrni. Nagyon tetszik, ajándékba szánom, de lehet, hogy magamnak is megcsinálom, olyan kis aranyos. :-)

Most itt ülök egy ideje, hímeznék is, meg nem is. Nagyon nem bírom az ilyen időt, jó két éve volt egy dokis "kalandom", és azóta nagyon megvisel, ha ilyen változékony idő van.
Nagyon foglalkoztat Évi csodaszép sálja is, holnap talán eljutok fonalat nézni, pont jó lenne ilyenkor kötögetni egy kicsit. Régen nagyon sokat kötöttem, aztán sok-sok évig semmit, egészen tavalyig, amikor csináltam egy vállkendőt. Nem olyan pihe darab, mint Évié, hanem nagy, vastag, meleg, jól bele lehet csavarodni. De nagyon szeretnék egy olyan finom-finom puha csipke kendőt is... Halovány rózsaszínben... Tavaly már keresgéltem hozzá mintát, de egy sem volt az igazi.

5 megjegyzés:

Cserny Cherry Ildikó írta...

Nagyon szép kis dolgok készültek nálad. :)
A rózsácskát hogyan kell csinálni? már láttam másnál is, de sajnos nem tudom, hogy hogyan kell. Elárulod?

ercsu27 írta...

Hát persze, hogy elárulom.:-)
Úgy csináltam őket, hogy sodortam egy picike hurkát, akkorát, hogy a magassága kicsit nagyobb legyen, mint a gombostű feje (az én tűim elég nagy fejűek), a hossza pedig akkora, hogy párször körbe lehesssen tekerni. Aztán ellapítottam a hurkát, de nem kell nagyon vékonyra a szélét, lehet szép egyforma vastag. Ezt rátekertem a tű fejére. Alul összecsippentettem, eligazgattam, ettől kicsit kinyílik felül (mármint a csippentéstől). A zöldből nagy, vékony pöttyöket csináltam, ezt felvágtam 16 cikkre, hogy jó keskeny legyen, és ebből simítottam 4-4 db-ot az aljukra levélféleségnek. :-)

Szihaj írta...

Nagyon szépek a munkáid, de a tűktől én is teljesen odavagyok :)))

Cimpulusz írta...

uhhhh már megen csodákat látok nálad! De jó...szoktalak lesni mindig;)a pirinkó olló mintájával meglenél!?;)

Cserny Cherry Ildikó írta...

:DDD a hímzett rózsákra gondoltam. de én vagyok a lüke, nem fogalmaztam egyértelmüen. De vagy 3x elolvastam és nem ált össze a kép, aztán nagy csörrenéssel leesett a tantusz, nem ugyanarról beszélünk. :D

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket