Stafírung :-)

2007. augusztus 22., szerda

Takarómániás vagyok. Ennek persze semmi köze ahhoz, hogy nagyon fázós vagyok, olyan 26 fokon érzem jól magam, télen-nyáron.
Rengeteg kisebb-nagyobb takaró van a lakásban, zsenília, moher, kötött, szóval mindenféle. A kedvencem a leggázabb. Néhány éve vettem 2 m bordásan kötött nyers színű anyagot. Pulcsit akartam varrni belőle, de aztán túl vastagnak találtam. Végigmentem a lock-kal a két végén és elkezdtem takarónak használni. Ő lett a biztonságos takaró, nincs délutáni szunyóka nélküle, akármilyen meleg van. :-)
Gondoltam, a férjemnek is kell egy "biztonságos", de az övé azért legyen stílusos. :-) Imádja a macskákat (van is egy 7 kilós perzsánk, Tóbiás), és amikor láttam Zsuzsánál ezeket az anyagokat, mindjárt tudtam, mi lesz belőlük! :-)
Ma végre előszedtem a gépet, és megvarrtam. Ez lett belőle. :-)


Látom, a második képen fejreállítottam a cicókat. :-) Azért a lényeg látszik...

16 megjegyzés:

helen írta...

Nagyon jók ezek a macskák!!!

Timici írta...

helyesek ezek a macsekok és nagyon stílusosak is, jól látom, hogy polár rojtjai vannak? vagy az egész alatt az van? én is szeretek takarózni, tervezem is már régóta, hogy varrok majd egy patcheset, de a párom szerint nem kell, minek. Este mégis mindig ő veszi el a kanapén lévőt, úgyhogy mégiscsak szükség lenne egy másikra:D

ercsu27 írta...

Az egész alatt polár van, csak rásteppeltem a macsekost.

Nina írta...

Nem is gáááááz!
Egyszer PAkson baromi jó áron vettem gépi kötött anyagot, csokibarna. KEdvenc hosszúpulcsim is ebből van, a maradékot a mai napig nem használtuk fel...
Egy baja van: bolyhosodik, nem is kicsit... Mit lehet vele kezdeni? Azon kívül, hogy Perwollban mosom kézzel és boholyvágóval nyesegetem? :-D

Tök édes a macsekos is :)
LÁttama cicusodat fotón - hatalmas aranyos!!
iskoromban úgy volt, hogy perzsát kapok, de uszkárrá avanzsált a végén :-D

paradipe írta...

Nagyon jópofa a cicós takaró, és a párna is! Cukik! :)

Timici írta...

nekünk is polár van most, Ikeás, sötétkék, én szeretem, puha és meleg, könyű mosni, gyorsan szárad, de lehet nekem is fel kéne dobni vmi kis mintával, hm, megfontolandó

ercsu27 írta...

Az ikeásakat mi is nagyon szeretjük, többféle is van onnan.:-)

Edige írta...

Nagyon tetszik ez a macsekos anyag. Nálunk anyukám a nagy macska rajongó. ...hol is vetted ezt az anyagot... :-)

Zsuzsa írta...

Nagyon jó lett! És gyors!
Nálunk az egyik nagyfiam macska-rajongó, sziámikat tartanak.

ercsu27 írta...

Edit, az anyagot Zsuzsánál vettem.
A sziámik is csodaszépek! :-) Bár én hivatalból nem szeretem a macskákat, de egyszer szeretnék egy himaláját. Ezek perzsák, de olyan sötét jegyesek, mint a sziámik.:-)

Szihaj írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Szihaj írta...

A szívem csücske lett ez a takaró, nagyon tetszik!!! Én imádom a macsekokat minden mennyiségben - nekem egy nagy, fekete cicalányom van (kilóra és lustaságból kitesz kettőt is :))) - szóval el tudnék viselni egy ilyen takarót, irigylem érte a férjedet :))

Cimpulusz írta...

Én is varrok egy ilyen takarót-de erdei állatos Zw-ből:)Teljesen felbuzdultam:))))Vszínű megyek patchwork tanfolyásra novemberben Tincsikével;)az anyagok kitúrnak a lakásból már lassan....:)

ercsu27 írta...

Húúúúúúúúúú, de jó nektek Tincsikével!:-)
Majd muti a takaródat!

Ralina írta...

Csodás darab! :)

Kata írta...

Álomszép ! Kár , hogy én antitalentum vagyok a varrógéphez :-)

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket