Közvélemény-kutatás

2008. március 25., kedd

Sziasztok!
Ha még jártok néha erre, akkor segítsetek lécci! :-)

Beleszerelmesedtem ebbe a terítőbe (tudom, nem újdonság, mindig újabb és újabb szerelmekbe esek). Illetve egyáltalán, a terítőkbe szerelmesedtem bele. :-) El is döntöttem, hogy fogok csinálni minden évszakhoz egyet (ezért érdekelt annyira Kata tökös terítője is).

Húsvétra megkaptam ajándékba a terítőt, és gyorsan el is kezdtem. Nagyon jó hímezni, és nagyon haladós (csak ne lennék mindig időzavarban!), és imádom a finom színeit. A kedvencem a kis lóhere a szélén. Persze hímzés közben szokás szerint menetelni kezdtek a hangyák, és kitaláltam, hogy ezzel a mintával kellene függöny is konyhába a terítő mellé. :-)
De milyen függöny?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Na, ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy ha van valami jó ötletetek, akkor osszátok meg velem, lécci-lécci-lécci! :-)
2 db ablak van a konyhámon (90x120-as), délután teszek fel róla képet. Az egyik előtt van a mosogató, valamennyire ezt is figyelembe kellene venni.
Eddig 3 ötletem van:
- vitrázs: de ehhez kellene valami könnyed anyag, ami nem sötétít le
- "sötétítő" az ablakok 2 oldalára: ez a mosogató miatt nehéz ügy, a képen majd látszik, miért
- elkötő szalag: a kis lóheréset hímezném rá "fektetve", és valami nagyon egyszerű, de szép anyagú fehér függönyt kötnék el vele (pl. sima hófehér voile-t)

Szóval, a hangyáim eddig bírták szusszal, nektek biztos van még ezer jó ötletetek. Bár akkor meg majd választani nem tudok! :-) Nem mintha ebből a 3-ból tudnék! :-)

Híreim is vannak ám! :-)
Elkezdődött végre keresztfélévvel az egyetem! Ez elég jól kitölti az időmet, és átrendezi a hétvégéimet. A cégnél is jó sok meló van, meg "magánmeló" is rengeteg. Ennek mondjuk végtelenül örülök, mert emiatt elég rózsásnak látom a jövőt, úgy tűnik, minden nagyon rendben lesz. Sokkal inkább, mint ahogy remélni mertem. Persze ezt csak nagyon óvatosan merem mondani, nehogy elkiabáljam! :-)
Hímezni mindezek miatt nem sok időm jut, az idén 1-2 ici-pici apróságot leszámítva nem is böktem mást, csak rr-t, meg most ezt a terítőt. Ez most a jutalom az rr-ek után. Csúszás volt bennük egyébként is, meg én is csúsztam a törött kezemmel, de most úgy tűnik, rendben vannak. Illetve egyáltalán nincsenek rendben a lepkésen kívül, de ez már nem rajtam múlik.
Délután hozok képet az ablakokról, meg a terítő állásáról. Addig is várom az ötleteiteket! :-) Anyagra is meg "formára" is.

Ez lenne a két ablak. Jó sötét a kép, mert a nagy eszemmel nem kapcsoltam világítást, csak a kislámpát (mert a helyi pici megvilágítás a mániám egyébként).:-)


Ez meg a terítő, egyik oldala kész, egy másik oldalon pedig kész 3 virág szára.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Okosat nem tudok mondani max. szavazok az ötleteidre!
Nekem a vitrázs megoldás tetszene!Maradhatna a mostani nagy függönyöd mellette!
Cashel Couture fehér.

Safi Moni

ercsu27 írta...

Mónikám, nem fogod elhinni, de a Cashel Couture az, amit eddig nézegettem hozzá! :-)

Mónika írta...

A vitrázs végülis elég ha kicsit átlátszo!Közte bejöhet a napocska fénye!Nekem is dédelgetett tervem valami szép kis vitrázs függöny!Bár egyszerübb az életem mert csak egy függöny kéne!::))
safi

Clinique-Bogi írta...

Én is a Cashelre szavazok. Zsuzsánál láttam azóta teljesen készen vagyok. (Mondjuk én mitől nem?!) ;D

Szecsi írta...

Én is a vitrázsra szavazok. Az általatok írt cashel-t nem ismerem, de biztos szép annyian írták...
A terítőd nagyon tetszik!

Timici írta...

gyönyörű lesz a terítőd!!! függönyből én is a vitrázsra voksolok;o)
stangli/perecet még akkor megcsináltam ám, nagyon fini a tésztája, bár engem inkább pogira emlékeztetett:o) tervezem is, hogy fogok újra sütni, de olyan sörkorcsolya formákra vágom majd és megszórom sajttal, mákkal, szezámmal, stb. köszi a recipét!
és hurrá hogy beindult az egyetem!

Nina írta...

Örülök, hogy újra itt vagy!

A vitrázs szerintem is remek ötlet, valami szép szellős anyagból... Zsuzsát kérdezted már? Biztos lenne ötlete az anyagra ;)
A Cashel jó megoldás, de ha van Dublinból is fehér, az is eléggé vékonyka ám :)

zsuzsa írta...

Szia Erika!

Egyszer már én is készítettem függönyt, ami aztán elajándékozódott!
Vagyis ott maradt a helyén a lakás elhagyásakor, az új tulajra.
Ötlet nincs, de minden szép, ami hímzett!
De nekem van ám Zweigart függönyanyagom is! hasonló minták vannak a mintafüzetében!
Talán Göteborg a neve.

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket