Túl vagyok rajta! :-)

2008. május 23., péntek

Mérétechnika: 4 (szóbeli volt, volt némi homály a kis fejemben a termopotenciális sorral kapcsolatban :-))
Informatika: megvan, jegyet még nem tudok, de "állítólag" 4-nél nem rosszabb, de lehet, hogy 5 :-O

Megjött a csomim Zsuzsától. Úgy örültem neki! :-) Most nem fotóztam, de azért elmesélem, jó? :-)
Szóval, jött abból a szép francia vászonból, fehér kockás is, meg bordó kockás is. Aztán fein floba. Meg ollócskák, meg egy csomó Kreinik, meg egy csomó Mill Hill (a Nora Corbett szitakötőkhöz:-)), meg egy táskafül! Na mihez is?!?!?!? :-)
Jaaaa, és ma jött 100 db DMC az ebay-ről.
Aztán még valaminek örültem: egy angyalka a segítségemre sietett TGA beszerzés ügyben. Olyan jól esett!

Megpróbálom bevégezni a nálam lévő rr-eket a vizsgaidőszak alatt, aztán elmegyek szabira semmitsecsinálni, és akkor csupa szerelemhímzést fogok böködni! :-) Asszem, befejezem a Nora Corbett lepkéimet, már jó régen elkezdtem őket, az egyiket csak gyöngyözni kell...

Érdekes volt olvasni, amit rólatok és a hímzésetek-ízlésetek változásáról írtatok.
Amikor kb. 2,5 éve elkezdtem hímezni, fogalmam sem volt az egészről. A kolleganőmtől kaptam valami kósza mintát, aztán láttam azt a lefűzős-gyűjtőst (nem emlékszem a címére). Amikor véletlenül belebotlottam az nlc-n a fórumba, akkor aztán hirtelen kitágult a világ! Onnan ismertem meg a híres tervezőket, a nagy márkákat. Aztán egyszer egy kedves lány elárulta az orosz oldalak titkát, na, akkor hetekig csak mentettem, mint az őrült. Minden kellett, ami Lanarte, Dim, stb. De már akkor se szedtem le emberalakos, épületes-házas mintákat, meg a gyerekmintákat se. A Lan volt az első nagy szerelem, de egyébként minden, ami gaz, bogár, lepke, madár... De hisz ezt tudjátok:-) Aztán kezdett finomulni a dolog, gazban egyre jobban tetszettek a "botanikás" jellegű dolgok, Thea Gouverneur, Eva Rosenstand... És nagyon nem tetszettek a francia minták, és nagyon-nagyon nem a primitív (a szó jó értelmében) minták.
Már nem tudom mikor, de egyszer csak belebotlottam a Victoria Samplerbe, a Sweetheart tree mintákba, meg egyébként a hardangerbe. Persze mindjárt a legbonyolultabba kezdtem bele, a Heirloom Christmas-be. Még nincs teljesen kész, pár óra hardanger van vissza, de az ismert okok miatt tavaly nem karácsonyoztam, ezért nem fejeztem be. De az idei karácsonykor "Ő" fogja díszíteni a falat:-)
És mostanában egyre jobban tetszenek a francia minták. Azt gondoltam, monokrómot sose fogok hímezni, de fogok! :-) De a nagy kedvenc Atalie...
Már csak azokat a mintákat gyűjtöm, amik valamiért nagyon-nagyon megfognak. Már csak Thea Gouverneur az, akinek szinte minden mintáját leszedem, meg Thea Dueck, bár neki vannak olyanok, amiket én az említett primitív minták közé sorolok (amiken azok a kis pálcikalábú emberkék vannak, meg ilyenek, nnnnna :-)), azokat tőle se gyűjtöm.

A blogokat nagyon szeretem. Mostanában elég ritkán írtam, de a kedvenceimet legalább naponta végig szoktam nézni. Jó olvasgatni benneteket, akiknek ugyanaz okoz örömet, ami nekem...

6 megjegyzés:

Kriszti írta...

Szia!
Gratulálok a vizsgákhoz. A táskás blogban megcsodáltam, milyen szép fonalakat választottál. Irigykedem az angyalkád miatt. Én egyelőre ilyen szép fonalakról csak álmodozom.
Kriszti

ercsu27 írta...

Hát, ha összáll a fonalrendelés, szerintem te is beszállhatsz ám! :-)

Kriszti írta...

Köszi! Ha nem gond, akkor szívesen beszállnék a rendelésbe. :) Még soha nem probáltam ilyen spéci fonalakat, de biztos öröm lehet velük dolgozni.
Kriszti

CathlenKata írta...

Szijja !
Gratulalok a vizsgadhoz !!
A csomagod csodas lehet , en meg elotte allok a rendelesnek , de ami kesik nem mulik !! A feltetelek adottak, csak meg nem tudom hova ?? Ha olvasol erted :-DDD
Pusza Kata

Zsuzsa írta...

NAGYON EGYEZIK HÍMZÉSILEG AZ IZLÉSÜNK!
bÁR ÉN 40 ÉVE HÍMEZGETEK, KISEBB NAGYOBB KIHAGYÁSOKKAL, SZINTE MINDENEVŐ VAGYOK, VOLTAM, DE AZ IGAZI SZERELEM AZ A HARDANGER, ÉS THEA DUEK, ÉS A SWEATHEART, MEG A HASONLÓK NÁLAM IS!
a VIZSGÁKHOZ GRATULÁLOK!
LEGNAGYOBB VÁGYAM ELJUTNI CANADÁBA, A VICTORIA NAPOKRA THEÁHOZ. TALÁN EGYSZER... ELJÖSSZ?

ercsu27 írta...

Szia!
Örülök, hogy itt vagy!
Hát persze, hogy elmegyek!:-)

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket