Kötőtű praktika

2009. március 9., hétfő


Biztos tapasztaltátok, hogy ha megkopott a kötőtű hegye, akkor már nagyon rossz volt kötni vele. Főképpen a fém/teflonos kötőtűkkel ilyenkor már nem nagyon volt mit kezdeni...
Egy jó ideje bambusszal kötök, és az egyik méretnek nem tetszett a hegye, túl vaskos volt ahhoz a fonalhoz, amihez választottam. Gondoltam, majd megoldom én ezt a problémát! :-)
Előkaptam a ceruzahegyezőt, tekertem párat a kötőtűn. Nagyon szép hegyes lett, pont olyan, amilyet akartam, de azért a faragás nem volt egyenletes. Fogtam egy darab polírpapírt, és picit megdörzsöltem vele. Az eredmény tökéletes lett!
Tényleg csak párat tekertem a hegyezőn is, és éppen csak egy picit csiszoltam. A polírpapír felületén talán csak kb. 2x5 cm-en látszik a csiszolás nyoma, ez tényleg minimális. A tű hegye pedig tökéletes, öröm volt vele kötni.
Ha megkopik egy kicsit a hegyük, akkor ezt bármikor meg lehet csinálni, így jó sokáig használatban maradnak. Egyébként érdekes, alig kopnak, pedig használatban vannak rendesen. :-)

6 megjegyzés:

nöné írta...

Ez tényleg jó ötlet!

Anice kötős blogja írta...

Tényleg jó ötlet. Sajnos nekem MÉG nincs bambusz tüvem és kénytelen vagyok eldobni a leamortizálódott darabokat.

Timici írta...

szia, gyere nézz be hozzám.:o)

Névtelen írta...

Megvallom őszintén, a bambuszkötőtűim és én ellentmondásos viszonyban állunk egymással, még kell egy pár kísérlet hogy kiderüljön, van-e közös jövőnk.
De az ötlet nagyon jó, ha szükség lesz rá bevetem. ;-)

nöné írta...

Láttad már a Knittyn az új csodakendőt. Ahogy elnézem, legalább olyan macerás, mint a Laminaria, vagy az nem is az így utólag. El kéne kezdeni ezt is, mit szólsz hozzá?
Sok a munkahelyi munka, vagy nagyon nagyban a kötőiparodat fejleszted?

ercsu27 írta...

Írok mailt. :-)

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket