Mindenféle bejegyzés

2009. július 27., hétfő


1. rész: Zoknik

A sztori: én sose szerettem a zoknikat. Otthon mindig meleg a padló, nem nagyon kell, de egyébként se vagyok oda értük (a teregetésükről meg ne is beszéljünk! :-)). Viszont egy ideje borzasztóan tetszenek a kézzel kötött kis szépségek. Nézegettem őket, nézegettem, de én nem kötök zoknit. Addig nézegettem, amíg a jó múltkor Mária ezeket kötötte nekem (a képeket is tőle kölcsönöztem):



Ez még a vizsgáim előtt volt, én otthon tanultam, az idő meg hűvös volt, én pedig rákaptam ezekre a zoknikra. Annyira, hogy most is látszik a bokámon a helyük, mert amikor már rövidgatyában tanultam a napon, zoknicska akkor is volt a lábamon. Felette szépen le is sültem! :-)
A szerelem pedig akkora lett, hogy Mária azóta újabbakat kötött nekem, amiért nem győzök elég hálás lenni.

2. rész: Táska

Nem vagyok táskamániás. :-) De tényleg! Hétköznap egy közepes méretű, ütésálló laptoptáskát hordok, egyébként meg semmit. Van persze még 1-2 darab valamelyik szekrényben, de csak ennyire emlékszem. :-) Jaaa, a szalmakalapomhoz tuti van egy szalmából font, és van valami narancssárga is, amiben a mappáimat, mintafüzéreimet hordom, ha a másik dolgozómba megyek, de ez viszonylag ritka.

Most viszont van egy ilyen kis szépségem! :-) Rita varrta, a kép is az övé.

3. rész: Közös kötés

Izzítsátok a tűket, a héten kezdünk! :-) Az első rész fordítása kész, már csak a fotókat kell elkészíteni a kezdésről, mert az egy kicsit bonyolult lesz. Arra gondoltam, megcsinálom valami vastag fonalból, hogy jól látsszon, mit kell csinálni. Mára terveztem, de most szóltak, hogy este 6-ig dolgozom ma is, meg holnap is, így nem biztos, hogy összejön, de szerda-csütörtök körül biztosan meglesz.

4. rész: Tolnai fonal

Gyűlik a következő rendelés, ha kértek még valamit, sikítsatok, és a hétvége, jövő hét eleje felé elhozom.

Ezzel kapcsolatban még valamit szeretnék megbeszélni veletek. Sajnos a csomagolóanyag forrásaim szinte teljesen megszűntek, meg problémák is voltak az eddigi csomagolással. Mindig volt, ami kiszakadt vagy összetépték, igazából nem tudom, mi történt, de mindig volt sérült. Amikor meg 20-25 batyut adtam fel egyszerre, elég nehezen szedtem össze hozzá a cuccot. A boltokat is végigjártam dobozokért, de a legtöbb olyan, aminek nincs teteje...

A papírgyár mintaboltjában nagyon jó kis dobozokat lehet venni, nagyon jó áron. Amibe kb. 2 kg fonalat tudok beletenni, az 160 Ft körül van. A kendőimhez vettem is egy csomót az eggyel kisebből, az 137 Ft. Azt szeretném kérni tőletek, hogy ha megfelel nektek, akkor postázzunk ilyen dobozban, ez nem olyan nagy költség, és biztosan nem szakad ki. A múlt héten már kipróbáltam, 10 perc alatt összecsomagoltam 6 dobozt, máskor meg órákig ülök a nappali padlóján, és csomagolok, és mégsem tökéletes. Az én dolgomat is jelentősen megkönnyítenétek vele. Tudjátok, hogy nagyon szívesen segítek a fonalbeszerzésben, de jó lenne, ha egy kicsit egyszerűsítenénk így a csomagolást. Mit gondoltok?

9 megjegyzés:

Timici írta...

szépek a kincseid:o)
doboz nagyon jó ötlet, én támogatom;o)
kezdés izgi, addig legalább befejezem a Shetlandot:o)

Zsófimamája_Gabi írta...

Szépeket kaptál:))

Erika! az urugway-i 950 yardos fonalhoz mekkora tűt javasolsz?

A dobozolás részemről is teljesen rendben.

Anice kötős blogja írta...

Nekem lila fonal kellene. van? és milyen vastagságú? Doboz ok.
Kszi

Melinda írta...

Cééééépek a zoknikáid!:) Én is úgy vagyok vele, hogy nézegetem őket, de kötni azért nem kötnék. Ezek szerint majd eljön annak is az ideje?;D

ercsu27 írta...

Gabi!
4,5-essel kötöm.:-)

Anna!
Padlizsán-lila van, az jó neked?

Unknown írta...

Nagyon klasszak a zoknik!!
Engem már elég rég óta molesztál a lány de eddig ellen álltam!
A doboz nekem is tuti!
Ha már 2 kiló fér bele legyen a fonalam is 2 kiló jó?
Köszi!
Puszi Safi Móni

Maris írta...

Erika, van képed sötétkék és sötétzöld vagy olívazöld Rikker-fonalról esetleg? Ezeken gondolkodom, hogy ha van,akkor jó lenne. Egy-egy szál látszik a színmintás fotón, de "tömegében" is kíváncsi lennék. (Van pár kendőrecept, ami tetszik, de nem tudom elképzelni bordósból meg lilásból a nevük miatt. Valahogy olyan kékes meg zöldes nevük van :-)
KÖszi!

Anice kötős blogja írta...

Padlizsán lila is jó, de milyen vastag?

homártika írta...

Jaj, de jó!A táska testvérére én csaptam le a Meskán!:-)))Nagy szerelmem nekem is, imádom!
Szóval, ha jön veled szemben egy ilyen szép táska, akkor az én vagyok!:-)))Ismeretlenül is üdvözlet, kedves Táska testvér!A kendőid meseszépek!!!

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket