Hírek

2009. augusztus 27., csütörtök

Először a szolgálati közlemények! :-)

1-2 héten belül újra lesz színátmenetes fonal Rikkeréknél. Az árnyalatok még nem biztosak (sok múlik a festő hölgyön is:-)), de valószínűleg zöld lesz saját árnyalataival, barna saját árnyalataival és még valami, talán finomabb kékes-zöldes.

A múltkori ipari mennyiségű uruguay-i rendelésünk óta kapok hírlevelet, és tegnap jött, hogy ha 100 motringot rendelek, akkor az postaköltséggel együtt 710 $, vagyis kb. 1.350 Ft egy motring (190 Ft-os árfolyammal számolva), ráadásul postaköltséggel együtt. Akartok rendelni? Ennyiért már nagyon megérné! 50 motringos rendelésnél pedig kb. 1470 Ft egy motring.

Lace weight-ből 1 motring kell egy kendőre, fingeringből 2. Itt megnézhetitek a fonalakat.



Ahogy már Gyöngyi már mesélt róla, a múlt héten Kunszentmiklós mellett, Bösztörpusztán volt a Magyarok Országos Gyűlése. Ez már a második ilyen rendezvény volt, de én nem hallottam róla még, csak Gyöngyitől. Őszintén bevallom, hogy voltak kicsit fenntartásaim (sose voltam az a melldöngető magyar, és egyébként sem értek egyet az egyenruhás masírozással), de azt is őszintén be kell vallanom, hogy hihetelenül kellemesen csalódtam, és nagyon jól éreztem magam. Ahogy Gyöngyi is írta, csak egyetlen apró probléma volt, gyakorlatilag nem működtek a telefonok (az enyém a létező összes hibajelzést kijelezte), és emiatt elég nehezen találkoztunk össze. Már éppen a hangosbemondóhoz vonultam, amikor végre egyszerre működött mindkettőnk telefonja, és összetalálkozhattunk.:-)

A rendezvény programjaiból sajnos nem sokat láttunk, mert erre elég rövid volt az idő (mi csak egy jó fél napot voltunk ott). Azért megnéztük az íjászokat, a solymász kislányt, a lovasokat, szekereseket, néztünk néptáncot, éneklést. Amikor vonultak a következő fellépésre a különböző korhű ruhába öltözött szereplők, őket is jól megcsodáltuk, de igazából a kézművesekkel voltunk elfoglalva. :-) Állítólag 800-an voltak... Csodás dolgokat láttunk! Azóta nem tudom kiverni a fejemből azokat a levendula-mintás kerámiákat. Étkészlet volt, a létező összes csetresz finom törtfehér mázzal, nagyon szép mintával. Volt kamillás is! :-) Innen van a mintás sodrófám, meg még egy csomó vásárfia. :-)
Az árusok mindenhol végtelenül kedvesek voltak, mindent kóstoltunk, mindent megmutattak, elmagyaráztak. Azok a kecskesajtok!!!! :-) Mézek, aszalt gyümölcsök, marcipánok, gyümölcsök...
Képzeljétek, volt egy sárgadinnyés, aki egész nap szeletelte a dinnyét, és bárki ehetett, amennyit akart...
Azt is megtudtam, mi az a borjúkötél, ha kemencében készül. :-) Legyen ez a nap kérdése: ki tudja, mi a borjúkötél?

Borzasztóan örülök, hogy ott voltunk, nagyon békés, nyugalmas, kedélyes volt minden. Elképesztő érzés volt, hogy a rengeteg ember nagyon-nagy részén valamilyen hagyományőrző ruha volt. Csikós nadrág, csipkés blúzok, sokrétegű szoknyák, mindenféle viselet a magyarság összes korából. Az is nagyon elgondolkodtató volt, hogy ide valami más hozta most ezt a rengeteg embert, nem a szokásos vásári forgatag, de senki nem hangoztatta, csak eljött és érzett.
Én sem fogom döngetni a mellem ezután sem, a véleményem sem fog változni, de jó volt itt lenni, és jó volt azt érezni, amit szerintem mindenki érzett...

Ajándékot is kaptam Gyöngyitől! :-) A képek önmagért beszélnek, de azért annyit elárulok, csodás szépségek. Még egyszer nagyon szépen köszönöm! Gyöngyikém, a gomb folyamatban van, nagyon is folyamatban! :-) Hétvégén mutatom! :-)

Nem számoltam be még egy másik ajándékról, de rettentő zűrösek a napjaim (a tegnapit pl. dokinál töltöttem, mert apukám elesett a fürdőben, és csak a röntgen-leletre több mint 3 órát vártunk). Szóval nem volt időm fotózni még, de az én Moncsi barátnőmtől is kaptam ajándékot, ami szintén óriási meglepetés volt. Egy Gail-kendőt ajándékozott nekem, amit pamut fonalból kötött, szépséges nyári színekben. Moncsikám, nincs fotód róla?

25 megjegyzés:

Melinda írta...

Nagyon jó lehetett ez a találkozó. Kár, hogy nem hallottunk róla!

Levendulás kerámiába én is szerelmes vagyok, ez volt az:
http://www.baranyikeramia.hu/baranyi.php?page=galeria&gal_id=31

Csilla böködéje írta...

Erika, irigyellek ezért a szép helyen jó emberek között eltöltött napért. Hasonlóan gondolkozom én is ezekről a dolgokról.
rikkerék féle gyapjú majd érdekelne. Még amúgy is van pici restanciám feléd és azt mondtuk, hogy beszámítjuk a következő rendelésnél. A barnás átmenetes érdekelne és majd még meglátjuk mi is lesz.

H. Mária írta...

Szia! Láttam, hogy lehet zoknit kötni, nagyon nehéz megtanulni? Itt nálunk a gyerekek többnyire mezítláb járkálnak, de a hűvösebb időben jó lenne egy ilyen meleg zokni. Üdv. Mária

Gabella írta...

Lace féle fonalból ha netán nem kendőt, hanem pulcsit szeretnék, akkor két guriga elég? Angolul nem nagyon értek, de még dekát se találtam. Nekem a yard se sokat mond. :D

csutkailda írta...

Sejtettem, hogy ott vetted a sodrófát.
Kár, hogy nem tudtam, mert találkozhattunk volna.
Én négy napig ott laktam jurtában. :)))

ercsu27 írta...

Melinda: ezek is álomszépek, főleg azok a kis fiókok, de nem ez az. amiket én láttam, azokat Véghelyi Erika készítette, úgy tudom, nincs honlapja, de próbálok majd valami prospektust vagy legalább képeket kérni tőle.

Csilla: rendben! :-)

Mária: a zoknikat nem én kötöm, így ebben nem tudok nyilatkozni. Belinkelem majd Mária blogját, aki az enyémeket kötötte.

Gabella: 100 g/ kb. 900 m egy motring. Elég kettő egy pulcsihoz, de azt vedd figyelembe, hogy a lace az nagyon vékony.

Ilda, én kérdezni akartam a blogodon, amikor feltetted a plakátot, hogy ott leszel-e, de valamiért nem jelent meg az üzenetem. Hát ezt most nagyon sajnálom!

Mostanában van, ahol nem tudok üzenetet hagyni, van valami ötletetek, hogy miért?

ercsu27 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Timici írta...

biztos szuper volt a találkozó:o)
szépeket kaptál és adtál:o)
uruguayi fonalakció nagyon csábító, pedig megfogadtam, hogy egy ideig semmit, csak karácsonyra szerettem volna, de max. elteszem addig a szekrény mélyére;o) szóval ha összejönne egy rendelés én benne lennék;o)

izgin hangzik az új színátmenetes fonal is Rikkeréktől, kíváncsian várom, hogy fog sikerülni a festés:o)

Ahama írta...

Gondolkodom az uruguayin, de vsz most már vastagabb érdekelne ill. a natúr.
(ma megy az utalás)

Maris írta...

Hű meg ha. Bár még megvan a tolnai lilástarkának is a fele (a másik fele meg ugye már majdnem Percy), egyre többször álmodozom csodálatos éjkék és palackzöld fonalakról, na majd jól meg is nézem, hátha vannak...

Kriszta írta...

A Rikkerék-féle barna átmenetes engem is érdekelne :)

Gabella írta...

Agyalok akkor tovább. :)

Lehet, jövőre augusztus 20-i rendezvényen kötős találkozót is kellene rendezni. :D

Zsófimamája_Gabi írta...

Jól hangzik az urugway-i.
A fingering vastagabb mint a lace weight?

Soleil írta...

Ercsu, hát most már nem tudok én sem ellenállni:-D Írtam mailt.Legfeljebb ezt is bespájzolom... a nehezebb időkre-D
Szépeket kaptál és adtál!

macus írta...

Most már csak jó volna egy kis "külföldi" fonal...
Olyan szépek!

Melinda írta...

Az előbb kaptam meg én is az inkriminált emilt a 100purewooltól és döbbenten láttam, hogy ez az ár ráadásul a három napos szállítási határidőt is magában foglalja! Jól hangzik!:DDD

nöné írta...

Gabella: nekem megfordult a fejemben, hogy össze lehetne röffenteni a blogolós alkotós lányokat akár erre a rendezvényre is, olyan klassz lett volna! De tudtam néhányukról (akikkel nagyon-nagyon szeretnék talizni), hogy családi nyaraláson vannak, meg nem tudom, ki hogyan reagálja le ezt a rendezvényt, így nem nyomultam. Persze nem is vagyok egy szervező alkat, de mindenre nyitott vagyok a jövőre nézve:o)

xenasi írta...

ki akarom próbálni a laminariát :)
úgyhogy engem érdekelne 2 motring fingering (ha jól írtam) :) mit kell tennem?

xenasi írta...

vagy a másikból 1 motring? a nevéből derül ki, hogy melyik melyik?
elsősorban a színre megyek :D

Lvica írta...

Erika, számíts rám légyszi olyan nyolc-tíz motring uruguay-i gyapjú erejéig!:))) Meddig tart az akció? Vagyis meddig döntsünk színileg?

Kösziiii! Vica

Timici írta...

én is kb. 10 gombócban gondolkodom;o)
jó lenne ha összejönne:o))))
a határidő engem is érdekelne, bár a nagyját már tudom most is:D

ercsu27 írta...

Rendben, úgy néz ki, hogy akkor meglesz a rendelés.

Mindenki írja meg nekem email-ben, hogy mit szeretne. Kérlek benneteket, hogy linkeljétek a fonalakat, mert a megnevezés alapján nagyon macerás kikeresni, meg így a tévedés is kizárt.
Mivel nagy összeg lesz (kb. 140e Ft), ugyanúgy csináljuk, mint a múltkor. Előre kérném az összegeket átutalással, a fonal árához még adjátok hozzá az itthoni postaköltséget meg a doboz árát (930 + 150 Ft). Néhány napon belül el kellene dönteni, határidő legyen mondjuk kedd.
Melinda írta, hogy 3 nap a szállítási határidő, ez így is van, a múltkor is megjött ennyi idő alatt, de aztán Vecsésen dekkolt a csomag egy hetet, ezt is vegyétek figyelembe.
Ha kérdésetek van, keressetek.

ercsu27 írta...

Edit: a leírásában benne van, hogy milyen vastag. Emailben linkelj nekem, aztán megadom a számlaszámot.

xenasi írta...

mekkora tű kell a lace weight-eshez?
bocsi, hogy ilyen bonyolult vagyok

ercsu27 írta...

Bocsi Edit, lemaradt: én 4,5-sel szoktam.
A kék Lutea, amit utoljára tettem fel, ebből a fonalból,és 4,5-es tűvel.

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket