Mozgalmasan...

2009. október 25., vasárnap

... telt a hétvége, megint jó sok mindent sikerült belesűrítenem, pedig egy jó részében úton is voltam.

Festettem még egy csomó fonalat, egész érdekes dolgokat is sikerült összehozni, de egyelőre még száradnak. Meglehetősen elégedett vagyok ezzel az italporos festéssel, egyetlen bánatom van csupán, nincs igazi barna, és kék-zöld meg egyáltalán nem állítható elő.

Horgoltam. Ez egy vérbeli nagyi négyzet, csak pózol a fotó kedvéért. Egyébként lánykori nevén mosdókendő. Nagyon kedvelem Eszter szappanjait, de a szappanbugyor nekem nem praktikus.
A fonal nagyon vékony, kicsit durva tiszta len, ebből fogtam össze négy szálat, és szellősre horgoltam, hogy hamar száradjon.



Kötöttem is egy csomót.

Egy aszimmetrikus nyakmelegítőt. Pillanatok alatt készen van, és jól kihasználható. A leírása itt elérhető. A gomb is saját alkotás, nagyon különleges fából csiszoltam, políroztam, amíg a fénye is meg a tapintása is selymes lett.



Egy vidám sálacskát, ami nem is annyira sálacska, mert háromszor tekertem a nyakam köré, és még meg tudtam kötni elöl. A fonala nagyon izgalmas, egy kétágú merinóhoz fogtam egy pasztell színátmenetes effektfonalat, amiben még egy hajszálnyi fémszál is van.




Egy kendőt, Patons Natural Earth fonalból. A Shetland ezzel a fonallal is szép.


15 megjegyzés:

Carol Anna írta...

Micsoda termékeny hétvégén vagy túl. Egyik szépségesebb, mint a másik! :-)

Ilona írta...

Hát ezt egyszerűen nem értem! Én is belehúztam - de komolyan - és egy rövidített gail végén járok csak. Pedig akartam festeni is, meg horgolni is.
Gyönyörűek az újabb alkotásaid is Erika!

Millie írta...

Fogadjunk, hogy nem is szoktál aludni! Csodaszépek!

nöné írta...

Erikám, már megint nagyot alkottál. Egyszerűen nem értem, hogy csinálod. A hosszú hétvégén igen sokat kötöttem, de csupán egy fél zongorakesztyűre és egy blúz egyik ujjára futotta:o( Ki érti ezt. Pedig már zsibbadt a senekem, majd kitört a derekam a sok üléstől, és "csak" ennyi a termésem.

ercsu27 írta...

Csütörtökön már szabadnapos voltam. Aznap kezdtem a Shetlandot (reggel fél ötkor, mert ébredtem a szokásos időben). Vastag fonal, egyszerű minta, gyorsan ment, csak 8 ismétlés. Direkt figyeltem, mennyi idő, egy gombolyag fonalat olyan 1 és 3/4 óra alatt kötöttem el, és 3 és fél van benne. Azért ez nem olyan sok idő. Estére meguntam, akkor csináltam a nyakmelegítőt, szintén kb. 2 órás meló (vastag fonal, vastag tű). Pénteken reggel befejeztem a kendőt, péntek este kötöttem a sálat. Egy ilyen sál csak 2-3 óra. Szombat reggel csináltam a 10 db pompom-ot.
Ma délelőtt horgoltam a nagyist, az tényleg csak egy jó fél óra volt.
Közben festettem, mert a fonalnak főnie kell.
A kezem nekem is fáj. Feketenadálytő-krém, lóbalzsam, ami bevált.
Egyébként szoktam aludni. De hétköznap 4:20-kor kelek 13 éve. Már akkor is felébredek, ha nem muszáj. Házimunkázni viszont olyan korán nem vagyok hajlandó, tanulnom most nem kell, tehát marad a kötés.

Ilona írta...

Na jól van. De nem csak a mennyiség elképesztő! A minőség is utolérhetetlen.

Kataca írta...

Ügyes vagy!
A sál bordái nagyon tetszenek, a kendő színe pedig pont ilyen ködöd reggel csinál jókedvet...

Kriszti írta...

Hihetetlen, mennyi minden készült el a pár nap alatt. Én meg se tudnám mérni, mennyi idő lenne egy-egy hasonló alkotás elkészítése.

Timici írta...

ámulatba ejtő szépségek megint:o)
imádnivaló a pomponos sál, a Shetland nagy szerelemem, nagyon tetszik ebből a fonalból is:o)
én a keretet tettem rendbe a hétvégén, annyi falevél volt, hogy nem halogathattam tovább és még nem is hullott le minden:S

bucilla írta...

Nagyon termékeny voltál ezen a hétvégén is:) Nagyon szép színei vannak a shetlandnek!

Jutus írta...

Hát ezt hogy csinálod?Mi lett volna ha nem vagy úton?Én meg azon parázok,hogy karácsonyig elkészüljön a lányom pulcsija:(Azt hiszem nem itt kéne gépeznem!:))Nagyon szépeket alkottál!!!

Gabella írta...

Egyetlen hétvége alatt??? Hát ez valami elképesztő! Videózd már le egyszer, valós sebességgel hogy kötsz le mondjuk 50 szemet! :-)

szazu írta...

Minden nagyon szép, de nálam a kendő viszi a pálmát! Tényleg nagyon szép ebből a fonalból!

Mosolyrend Évi :) írta...

Nagyon szépségesek!
Ha választanom kéne "vakarhatnám" a kobakomat .)

A gyorsaságod meg számomra elképesztő!
Jobbulást a kívánok kezednek!

Belinda írta...

Csudijó ez a pomponos, és a többi is gyönyörű. Gratula!

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket