Olyan rövidek...

2011. október 4., kedd

... a napok, annyi mindent szeretnék csinálni. Vagy legalább lehetne 3-4 pár kezem.

Tegnap ki akartam használni ezt a szép őszi napsütést a fotózáshoz, hááááát, nem tett jót a képeimnek. Még mindegyik projekt folyamatban van, majd lesz róluk jobb kép is.

Készen van az Infinity hátának végtelenje. Túl sok sajnos nem látszik belőle, mert rövid tűn van. A kötéspróbám nem egyezett az eredetivel, ezért körben kötök még rá néhány csíkot. Magát a végtelen jelet is lehetett volna nagyobbra kötni, de nem volt kedvem az egészet átszámolni. Majd legközelebb!


Újabb mohair kendő, ez is Crystal Palace Kid Merino Print, egy Swallowtail kendő lesz belőle. Jól áll a fonal ennek a mintának is. Bár a délutáni napfény nem tett jót ennek a fotónak sem, azért a lényeg látszik.

A fonal rövid, viszonylag szaggatott színátmenetei különösen jól jönnek elő a bogyócskáknál. Nincs két egyforma belőlük, mégis gyönyörűek egymás mellett.

Itt is átvariáltam egy kicsit az eredeti kendőt, mert ebből a vékony fonalból nagyon kicsi lett volna. A kis gyémánt mintát 14 helyett 20-szor kötöttem le, ez plusz 60 sor. A sok plusz sor miatt kicsit elcsúsztak a kendő arányai, ezért a gyöngyvirágos részt is eggyel többször kötöm le, és a szegélycsipkét is megtoldom még néhány sorral.

Készül egy különleges alakú nyakbavaló is, finom, nemes fonalból (Highland Alpaca Fino).


Sokat törtem a fejem a csücsök megoldásán, de azt hiszem, ez a verzió igazán szép lesz majd blokkolás után.

Nem a megszokott kendő forma, nem középen a "nyakánál" kezdtem el, hanem a háta közepén lévő csücsöknél, és innen szaporítom, így pont ellentétes irányban kellett gondolkodni, mint egyébként.
A minta:

6 megjegyzés:

nöné írta...

Hajaj, ne is mondd a napok rövidségét, és a pótkezek hiányát:o)
Nálam mégis mindig többre haladsz, pedig én itthon dolgozom, elvileg akkor, amikor akarok, de gyakorlatilag mégsem én dirigálok magamnak:o(

Irenka írta...

Úgy látom, a rövid napokat nagyon hasznosan töltöd. Az az Infinity megdobogtatja a dobogómat! A fecskefarok szép lesz, és a tervezésed! Az nagyon izgalmas szépségnek ígérkezik!

Judit írta...

Nálam a kék visz mindent:) Gyönyörűűűű!

Timici írta...

szépségesek, mint mindig! a kék a kedvencem:)

Hena írta...

Gyönyörüszépek! Itt már ösz van ma reggeltöl: köd, hideg, esö, szél...

MrsYarnart írta...

gyönyörű csipkék :) jaj, az a kék... :)

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket