Tőlem kicsit szokatlan...

2011. december 13., kedd

... modell, de az biztos, hogy még sok folytatása lesz. Eredetileg férfi szettnek készült Mozaik néven, de a fehér verziója női sapka lett, és a két színváltozat között bármilyen árnyalatban el tudom képzelni.


Minta: saját tervezés, már elérhető a fonalshop Adventi mintagyűjteményében.
Fonal: Red Heart Romy 50 % gyapjú, 50 % akril, 80 m/50 g (fonalshop)
Tű: 5 mm Prym Brillant (fonalshop)

Nagyon elégedett vagyok vele, igazán szépen "találkozott" össze a minta, a fazon, a fogyasztás.
A kis mozaikmintának története is van, valamelyik este Bucillával beszélgettünk, meg az ő szépséges nyakmelegítőjéről, amit ebben a bejegyzésében mutatott.
Mondtam is Bucikának, hogy jó lenne a mintája az én Mozaik szettemhez is, csak a fonal miatt nekem valami nagyobb léptékű kellene.
Belelapoztam ebbe a könyvbe, és meg is találtam ezt a kis kockás mintát. A minta nagyon érdekes, a visszája legalább ennyire mutatós, érdemes úgy dolgozni, hogy mindkét oldalán hordható legyen.
A fehér sapka annak demonstrálására készült, hogy a színátmenetes/melíros fonalakkal óvatosan kell bánni, elveszhet mellettük a minta. Ezzel a melíros fonallal még éppen jól érvényesül, érdekes felületet alkot együtt a fonal és a struktúra.
A nyakmelegítő is megérdemel pár szót: körben kötött, egyszerű nyakmelegítő, de két ügyesen elhelyezett gombbal és két gomblyukkal sokféle módon variálható.

2 megjegyzés:

bucilla írta...

Hű de jó kis mintát találtál hozzá:) Szerintem is szuper lett a színátmenetesen.

Kicsianya írta...

Nagyon klassz, egyszerű, de nagyszerű, jó melegnek is látszik.
A melíros nagyon izgalmas!

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket