Ki kéri????

2008. augusztus 6., szerda




Egy jó ideje készítgetek egy újabb ajándékot. Sokat gondolkodtam rajta, mi is legyen, aztán - elég jól ismerve a leendő tulajdonos munkáját - gombosdoboz mellett döntöttem. Kimértem a vásznat a tetejére, aztán elkezdtem mintát keresni hozzá. Nem egy konkrét mintát, mert akkor már a terv megvolt a fejemben. Különlegeset akartam, mert a "gazdi" nagyon kreatív, és nagyon izgalmas dolgokat készít, és emellett még őrült sok ideje is van erre. Szóval, ezzel elég nehéz versenyezni!:-)

Végül egy Mango mintakönyvből szedegettem össze ezeket a csipkemintákat és betűket. Órákig rajzolgattam kockás papíron, hogy hogy lesz a legszebb. Ez lett belőle....

Totál véletlenül sikerült vennem valódi kagyló gombocskákat, nagyon örültem neki, pont így képzeltem el.

Aztán szerettem volna, ha nem üres a dobozka, szóval azon is nagyon sokat agyalgattam, mi kerüljön bele... Az ajándék elkészült (majdnem).

Mindez hónapok alatt történt. Sajnos nekem nincs sok szabadidőm, nagyon sok felé kell megfelelnem, de hát ez gondolom egyikőtöknek sem újság, legtöbben ti magatok is így vagytok vele. Messze nem tölthetek annyi időt hímzéssel, mint amennyit szeretnék, a hozzá kapcsolódó egyéb kellemes időtöltésekkel (minták böngészése, fel-letöltögetés, olvasgatás, folyamatos kommunikáció) meg pláne nem.
Ezen kívül komoly válsághelyzet van az életemben, a legközelebbi barátaim tudják, hogy ez már úgy egy éve tart, és még mindig csak keresem a kiutat.
Ezektől függetlenül örök szerelem marad a hímzés, és nagyon fontos számomra, hogy nézegethetem az alkotásaitokat, olvasgathatom a blogjaitokat. Sokatok munkája nagyon kedves nekem, mint ahogy ti, a blogok írói is. Tudjátok, hogy (főképp az utóbbi időben) nem vagyok egy szószátyár fajta, és számomra a barátság nem annyit jelent, hogy naponta/kétnaponta körbedícsérgetek mindenkit. Persze ez is fontos, de azt gondolom, messze nem az a lényeg. Sokatokra szeretettel gondolok nap mint nap, és alig várom, hogy halljak felőletek...

Aztán amikor végre célegyenesben voltam az ajándék készítésével, akkor szembesültem vele, hogy az ajándékozottam ("ajándékozandóm") "szabályai" szerint már nem is vagyunk "barátok". Rengeteget agyalgattam azon, mi legyen az ajándékával. Először így is el akartam küldeni, de aztán néhány napja meggondoltam magam. Nagy-nagy szeretettel készítettem, de így már nem jó érzés... Már nem szeretném átadni, de megtartani sem akarom.
Meg biztos nem is ütöm a mércét, meg fenntartásaim vannak a szabályokkal, amik alapján barátnak minősülök, vagy éppen nem minősülök...

Ha valaki szeretné az ajándékomat, kérem jelentkezzen. A doboztetőn áthímzem a kezdőbetűt, aztán postázom a csomagocskát. Ha nem kell senkinek, akkor elküldöm a dévaványai gyerekeknek.
A képen lévő hímzés kerül a doboz tetejébe, ami kb. 20x20 cm-es. A benne lévő apróságokat most nem mutatom meg, legyen egy kis meglepetés is.
Otthonról majd teszek fel nagyítható képet.

21 megjegyzés:

Kriszti írta...

Nagyon szép az ajándék, amit készítettél! Sajnálom hogy már nem éri el az eredeti tulajdonost. Szívesen elfogadtam volna, de szerintem a dévai gyerekek közül biztos lesz valaki, aki örömmel fogadja.
Kívánom, hogy az életedben a válsághelyzet is mielőbb megoldodjon.
Szép napot! :)

Anita írta...

Szabályok egy barátságban??? Na ez érdekes ám. Rengeteget gondolkoztam az utóbbi időben erről a témáról a lányok blogjai alapján, meg úgy egyébként is, mert ahogy a fővárosba kerültem dolgozni, újra kellett építenem magam körül mindent. Lassan azt hiszem, kezdek egyenesbe jönni és ebben rengeteget köszönhetek a hímzésnek.
És bár nem tudom, mi a válság tárgya nálad, kívánom, hogy mihamarabb keverdj ki belőle, találd meg az utadat. Én is keresem már egy ideje.

Szép a dobozka, remélem, rendes gazdira fog találni. :-)

Fel a fejjel és szép napot kívánok!
Anita

Rita írta...

Szia!
Én nagyon örülnék neki.... De déván is jó helye lenne. A válságodról meg (az üveggolyód alapján) asszem van elképzelésem - tapasztalatom is - de én hiszem, hogy valaminek a vége mindig egy jobb dolog kezdete, még ha nehezen is látod meg ezt a jobb dolgot.
Barátság - nekem van néhány barátom, akivel időnként akár fél évig sem beszélünk (gyerekek, munka, elhavazódás), aztán, ha össze tudjuk hozni, vagy valamelyikünknek szüksége van a másikra, ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. De mondjuk szabályokat, kritériumokat állítani sosem jutott (volna) eszembe, asszem.
Fel a fejjel, próbáld keresni a szépet!
Rita

helen írta...

Sajnálom, hogy így alakult a dolog. Remélem, a gond, ami emész - szintén megoldódik, méghozzá úgy, hogy kevésbé legyen fájó...

A hímzés nagyon finom és szépséges.
Én is örömmel elfogadnám...

Szerintem sorsolj :) És déva is mindenképpen kerüljön a kalapba.

Dora írta...

Erika, én olvaslak mindig. És nagyon szép lett ez a hímzés. Én is szívesen elfogadnám!!!
Nem tudom miféle szabályokról lehet szó, de ez nagyon meglepő dolog, én sem, soha nem is állítottam, és nem is gondoltam még ilyenekre.
Én is kivánom, hogy a válsághelyzeted megoldódjon! Fel a fejjel, rossz után, csak jobb jöhet ;)

Dóra

Névtelen írta...

Kívánom, hogy mielőbb megoldódjanak a dolgaid :)
Azt ajándékot én is elfogadnám, bár szerintem a dévai gyerekek inkább megérdemlik.
És lehet hogy tévedek, de a bejegyzésed alapján szerintem már tudom is kiről van szó, hisz érdekesen méri a barátságot..

Névtelen írta...

Ht én is nagyon örülnék neki,de nem vagyok Dévai gyerek:)Nagyon szép lett!Mint mindened,mindig!

Szecsi írta...

Era, nagyon szép lett a hímzés! De nekem különösen az tetszik, hogy ennyire gondosan, odafigyelően válogattad a mintát, tervezgetted...stb.
Nem tudom, hogy az illetővel személyesen is beszéltél-e ezekről a problémákról, mert a leírt szöveg sokszor megtévesztő lehet. Elképzelhető, hogy Ő nem is úgy gondolta, ahogyan értelmezted...

Az elmúlt pár évben én is átértékeltem a barátság fogalmát (a sok csalódás miatt), ha picit mélyebben alánéz az ember kiderül, hogy inkább csak ismeretség, különösen így van ez a netes kapcsolatoknál - legalábbis szerintem...
A férjem azt szokta mondani, hogy ne bánkódjak ilyen dolgokon, mert akkor valószínűleg ez a barátság csak ennyit ért, éppen ezért nem kell sajnálni...

ercsu27 írta...

Köszönöm lányok!
Hát ezért is (meg sok másért)szeretlek benneteket!:-)

CathlenKata írta...

Nagyon sasjnálom Era , hogy igy jártál ! Én is csak sejtem kiről irsz ...
A barátságról nekem is megvannak az elképzeléseim , csak sajnos van aki kettős mércével mér , az nekem nem barátom semmilyen szinten sem .

A magánéleti gondjaidról nem tudok , de egyet tanácsolok , lépj minél elöbb , meg belezakkansz :-((( Hidd el én tudom , mégha nem is irtam róla sehol sem .

Ha irsz azt mindig elolvasom , hisz érdekel miket alkotsz pirinyó szabadidődben ...

A dobozod nálam a No.I !!!! Álomszép és bevallom a tűimet tartom benne . De ezt a dobozkát add a Dévai gyerekeknek és ne itt hirdesd , hisz sokunknak fájna rá a foga, de gondolom te ezt tudod és érzed is a szived mélyén .

Jucus írta...

Szióka! Gyönyörű, amit készítettél és ahogyan készítetted, az még gyönyörűbb: szeretettel. Sajnálom, hogy a gazdája meg...én is Dévára szavazok!
Nekem barátnak csak Ti "xesek" maradtak, ragaszkodom is hozzátok! És én is bekukk ám gyakran, hátha újat írsz!
Szorítok, hogy rendbejöjjenek a dolgaid minél előbb!
Apropóóóó! Nem jössz Pécsre? Végre találkozhatnánk egyszer!
Jucus

melcsilla írta...

Erikám, sajnálom, hogy csalódtál, és elveszítettél egy barátnak hitt személyt. De hidd el, ha a másik ilyen könnyen adja/veszi a barátságot, nem sokat veszítettél.
Ajándékozd el a dévai gyerekeknek, ők biztosan megbecsülik majd!

Edige írta...

Fel a fejjel! Aki ennyi szeretettel készít egy ilyen csodás ajándékot, az igenis értékes ember - mondjon, vagy gondoljon bárki bármit.
Kívánom, hogy megoldódjanak a problémáid! ... mert megérdemled...

bucilla írta...

Gyönyörű minta Ercsu, és a doboztetőn is csodás lesz! Én is a dévai gyerekekre szavazok! Helyedben én is nekik adnám! A barátság nem szabályokon múlik, akinek igen, az úgy gondolom, hogy nem jogosult igazi barátokra!!!
Puszi

ercsu27 írta...

Nagyon szépen köszönöm, lányok!

Unknown írta...

Gyönyörü ajándékot készitettél és az illető csak bánhatja hogy nem kapja meg!
A kérdésed furcsa volt mert "ki ne kérné"::))))))))
Érdekesek ezek az online "nagy" barátságok,ezen sokat szoktam én is elmélkedni!!

Másra meg:szép vagy,jó vagy válassz egy izgalmas,új utat!
puszi

dékata írta...

Erikám, mint mindig most is nagyon szépet készítettél! Nagyon szép, finom, különleges, ahogyan megszoktuk Tőled! Remélem a rohanós napoknak hamarosan vége, és újra ontod ránk a szebbnél szebb munkákat! Mindig örülök, ha hallok Rólad, kívánom, hogy minél hamarabb találd meg azt az utat amin majd boldogan jársz!Dékata

Zsuzsa írta...

Nekem is nagyon tetszik!
Úgy gondolom a hullámvasutunk egyszer révbe ér, és minden szép lesz, nem csak napokra, hanem örökre!
A barátság az nem szabályokon, előírásokon alapul, ami igen, az nem barátság.
A csalódás igy is úgy is fáj, de valamivel vigasztalódj! Ha a gyerekenek juttatod, biztosan örülnek. Hasonló dolgokat gondoltam ki a táborra a nagyobb lányoknak!
sok-sok jót!

N.Zsuzsi írta...

Sajnálom ezt a barát-dolgot :( én nem tudok hímezni, ezért mindig nagy csodálatal nézem azok blogját, akik meg igen :) szóval beállok a sorba.

bruercsi írta...

Kedves Ercsu!
Most találtam rá a blogodra a Szeretetvarázson keresztül. Nagyon szépeket varrsz, olvasgattam ma reggel egy kicsit a blogodat és nagyon közel érezlek a szívemhez és még druszák is vagyunk :)! Ha nem gond beraknálak a kedvenceim közé az én blogomon.
Nem tudom mi a problémád, de nem lehet kicsi, ha egy éve nyomaszt, kívánom, hogy mihamarabb megoldást találjál, mielőtt tönkre teszi az egészséged, az életed!
Sok szeretettel üdvözöllek!

Timici írta...

Szia Drága,
nagyon szép lett a hímzésed, mindig olyan figyelmes és körültekintő vagy.
Szerintem a barátok akkor is barátok, ha nem beszélnek naponta és nem dícsérgetik folyton egymást. Én is sokat gondolok Rád, mégha nem is ismerjük egymást személyesen, nagyon közel érezlek a szívemhez. Én is csak hónapok alatt tudok összehozni egy-egy munkát és gép elött ülni minimális időm van, ezért sem igen hallani rólam. Te tudod milyen nagy fájdalom ért, és most a bajban ismertem meg az igaz barátaimat. Mivel már nem vagyok fiatal úgy gondolom, hogy nem fecsérlem tovább az időm felszínes kapcsolatokra, érdek barátságokra. Lehet, hogy nincs sok barátom, de őket igazán érdekli, hogy mi van velem. Aki feltételeket szab és megmérettet, annak a szive nem nyitott igazán feléd, ne bánkódj utána.Kívánom, hogy megleld a kiutad, nagyon együttérzek veled és drukkolok Érted.puszillak,T.

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket