Sálak és a "valami"

2008. november 16., vasárnap

Azért hobbizgattam ám mostanában. :-) Így "telente" - hosszú évek kihagyása után - rajtam is kitör a kötési láz. Főképpen a csodás csipkekendők és sálak bűvölnek el, úton is van felém egy szépséges kötős könyv, meg egy nagy kupac kézzel festett fonal, főképpen lace weight-ek. Az elmúlt napokban lázasan kutattam kendő és sál minták után, be is gyűjtöttem egy csomót. :-)
Elkészült közben két mű is, bár az egyik csak a sálacska nevet érdemli meg. Egyetlen 200 yardos tekercs volt ebből a szépséges őszi színű, kézzel festett merino-ból. Egy egyszerű mintát választottam hozzá, mert itt most a fonal szépsége volt a lényeg. A hossza épp elég, hogy megtűzzem elöl, és valami hihetetlenül puha, finom és meleg. És már majdnem el is veszítettem, mert lefújta a szél a nyakamból. A kedvesem ebben a pillanatban be is látta, hogy milyen nélkülözhetetlen az a valami, amit napok óta hajkurászok :-) Igen, már van "valamim", amivel össze tudom tűzni a sálaimat! Mindjárt kettőt is vettem, mindkettő fából van, az egyik egy egyszerű, hullámos "bot", a másik egy faragott végű "villa". Köszi nektek a tippekért, egy bizsus boltban találtam rájuk a hajbavalóknál. Szerintem kontyokat kell szíven szúrni velük, de azért pont jók lesznek a kendőimhez. :-)
A sálacska blokkolás előtt:


Ma reggel készült el a Candle flame sálam. Ez már szép nagy darab, a képeken még szintén blokkolás előtt látható, így kb. 50x180 cm. Nagyon puha, és élőben gyönyörű ezüstös szürke olvad át éjfeketébe.



Most pedig ezzel foglalatoskodom:
Ezt kell feltekergetnem, de elég lassan megy. Baby merino, szintén kézzel festett, tompa rózsaszín, 470 yard egy tekercs, szóval nagyon vékonyka. Ebből kendő lesz, a bőség zavara miatt egyelőre nem tudtam kiválasztani, melyik. De nem is baj, mert először be kell fejeznem Heni lepkéjét.

10 megjegyzés:

Timici írta...

hát ezek vmi fantasztikusak, nagyon szépséges szinei vannak az elsőnek, szupi a mintája is, hogy olyan kis hullámos lett az alja, az átmenetes is mesés, én még nem is láttam élőben ilyen átmenetes fonalat(sajnos), amit meg tekergetsz még képen is látszik milyen pihe-puha finomka, tuti siker lesz belőle bármi. ügyes vagy, gratulálok!!!:o)

Edige írta...

Álomszép dolgokat kötögettél! Mindegyik nagyon tetszik... nem is tudnék választani, hogy melyik a legszebb.

melcsilla írta...

Igazán szép sálacskák, gyönyörű színekkel!
A tekergetés pedig eszembe jutatja gyerekkorom estéit: anyunak tartottam mindig a fonalat, amit ő tekert. aztán apukám csinált egy szerkezetet-gondolom ő is megunta tartani:)

helen írta...

Szuper mind! :)

A sáltűk is! Most beindítottad a fantáziám, nekem is kell!!!! Félve kérdem: drága volt?

ercsu27 írta...

Évi, a villa 1.990 volt, a "bot" 1.590. Szerintem nagyon drága, de annyira szerettem volna! :-) Beszámítom a Karácsonyba!:-) A karikások, amikről valamelyik nap tettem fel képet, 6$-ba kerülnek az ebay-en, és 15$ a posta... Viszont az etsy-s linken, amit adtál, van egy áááálomszép: a gingko-levél. Na, az 125$, ha jól emlékszem. De az valami csodaszép!
Ja, és szintén ezen a linken vannak olyanok, amik úgy néznek ki, mint egy nagy biztosítótű, az egyik felén egy csomó gyönggyel. Na ilyen tűt is vettem (ez kb. 2-300 Ft volt (több mindent vettem, nem tudom pontosan) és tele fogom gyöngyözni.:-)

Szecsi írta...

Nekem is az első sálad tetszett nagyon és hozzá a tűk is szuperek!

Jucus írta...

Neked varázstűid vannak! A szívem csücske az őszi színű, de a másik is csodaszép! Nagyon ügyes vagy!

F.Gina írta...

Nagyon nagyon ügyes vagy, szépségesek !

F.Gina írta...

Nagyon jó kis tűket vettél !
Szeretném megkapni azt a címet, ahol azokat a gyönyörű fémkütyüket vetted, amit Bogi oldalán láttam. Nagyon nagy szükségem lenne rájuk :))) Légyszi, írd meg nekem, ha nem titkos ! Köszi Gina

bucilla írta...

Pár napig nem nézek feléd, és ennyi csoda születik az alatt???? Ez nem éri:))))) Nem győzök bámészkodni nálad! Gyönyörűek mind!

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket