Baltic blossoms

2009. március 2., hétfő




A kendő neve Baltic blossoms. Nagyon jól köthető minta, a kész kendő pedig szépséges. Elérhető itt.

Folytatása következik jövő héten közös kötés keretében, leírással, fotókkal. Milyen színben szeretnétek látni? :-)


Szolgálati közlemény következik!:-)
Megjött a Patons rendelésünk. Eljuttatom, ahogy megbeszéltük. Ha valami változás van, akkor szóljatok (pesti lányokkal szombaton találkozom, többieknek postázom).



Hírek Rikkeréktől:

Már többeteknek írtam, 3 hete rossz az áruszállítójuk, és még mindig keresik a hibát. Emiatt nem tudják hozni-vinni a festeni valót/festettet. Már nagyon kínos nekik, de nem tudnak mit tenni, a sokadik szervizben nem találják a hibát. Mihelyst tudnak, mennek és intézkednek.

Addig is a meglévő fonalaikkal kísérleteztek. Van két mohair-jük, fekete és rozsda. Nagyon szépek, pókháló vékonyak. Össze is lehet fogni 2-3 szálat, de össze is tudják "cérnázni" 2-3 szálat vastagabbá, akár vegyes színben is.
Hozzáfogták gyapjúhoz is, a fekete-fehér a képen is ilyen, meg van a képen egy kis minta rozsdával is. El tudom képzelni úgy is, hogy 1 natúr gyapjú, 1 fekete, 1 rozsda mohair. A mohair kilója 3700 Ft, 50 g kb. 425 m belőle (lemértük). Kendőnek inkább 2 szállal kötném, akkor is olyan 100-120 g elég. 2 kg-os gombócban van, le tudják adagolni.

A másik kisérlet: a puha merinójukból fontak lace weight-et. Olyan vékony, mint az uruguay-i lace weight. Össze is cérnáztak belőle egy kicsit, még így is vékonyabb, mint a sima színes gyapjújuk. Meg persze finomabb. Ez a képen a kis fehér szál.

11 megjegyzés:

Timici írta...

csodaszép ez a kék kendő:o)))
jujj de jó, hogy lesz tolnai lace wight is;o) és ha majd az is színátmenetes lesz, akkor uruguay már nem is lesz olyan izgi:D
a moher is nagyon finomnak tűnik
drukkolok, hogy hamar legyen szállítójuk!:o)

Timici írta...

wight=weight

nöné írta...

A kendő csodaszép! Megint remekeltél!!! A hírek pedig nagyon jók, tisztára fel vagyok dobva!

Silerika írta...

Eldobom magam! Ez is gyönyörű, és KÉÉÉK! Pedig a lamináriához nemrég kezdtem hozzá, na majd ezt is kipróbálom. Köszönöm a leírást előre is.:)))

Anice kötős blogja írta...

Fú, mennyi jó hír és szépség!
Nagyon nagynak tűnik az a kendő, leírod majd a méreteit! És milyen gyors voltál!

Névtelen írta...

Mesés a kendő! Gyönyörű a minta, szép a kék színe és olyan hangulatos, hogy a zöldben fotóztad le.

A fonalakkal kapcsolatban én is felvillanyozódtam. Sajnos, egy halom adót fizettünk be, nem ugrálhatok nagyon, de el fog jönni az én időm. És akkor!!! :)

Melinda írta...

Szépséges ez a kendőd is! Én is előre köszönöm a leírását, a magam részéről bármilyen színben mutogathatod!;)))

A Rikker hírek nagyon jók! Teljesen felfuttatod az üzletüket még a végén!;DDD Ami egyáltalán nem baj, sőt!!!

xenasi írta...

te mikor alszol?? nagyon szép lett ez a kék kendő :D gratulálok!!

bucilla írta...

Gyönyörű az új kendőd!!! Azthiszem ezt a mintát nekem is meg kell kötnöm hamarosan! Csak tudnám hogy hogyan tudsz ilyen gyorsan kötni??? Én hetekig vacakolok egy kendőn:((( A híreket nagyon köszönöm Rikkerékről,múlt héten kaptam meg tőlük a rendelésem, és azonnal neki is kezdtem egy takarónak belőle:)) Isteni finom!!!

Névtelen írta...

Elképesztő a gyorsaságod és csodálatosak a kendőid, ámulok és bámulok (kicsit irigy vagyok:D)!
Én görcsölök az első kirimmel, lassan alakul nagyon, de nem hagyom magam!
Dékata

Millie írta...

Ez is olyan gyönyörű! Már egy ideje nézegetem a blogod, nem győzök betelni vele. Én gyerekkorom óta kötök, de ezek a kendők eddig túl bonyolultnak tűntek. A te magyarázatoddal bele mernék viszont vágni!!! Szóval még egy kis nézegetés, és kezdem is. Fonalat hol érdemes hozzá venni? Egyszer láttam valami nagyon vékony merinot a Burda boltban a körúton, de azt még nem mertem akkor megvenni. A Coats "nagykerben" szoktam vásárolni.

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket