Mindenféle hírek

2010. november 12., péntek

Végre valami új a Tanuljunk...! blogon!

Ígérem, ezután majd kicsit gyakrabban teszek fel ide mindenféle mutatványokat.


Elmesélem ezt is, mert nagyjából közérdekű:

Többen érdeklődtek nálam is, mit tudok Rikkerékről, és több blogon is olvastam róla, hogy kissé nehézkessé vált a kommunkiáció és a beszerzés tőlük.
Rég jártam náluk, elsőre nem is tudtam mondani semmit, csak amit eddig is tudtunk róluk: idős emberek, ketten viszik a műhelyt, most paplan-szezon is van (gyapjúpaplant is varrnak), és iskolaszezon is van. Az iskolák (főleg a waldorfosok) ilyenkor ősszel rengeteget vásárolnak tőlük, és a nagy mennyiségeket kicsi, pár dekás gombolyagokban kérik.
Ezen kívül sok minden más is van a vállukon, amit a beszélgetéseinkből tudok.

Nagyon megnövekedett a vásárlóik száma, óriási forgalmat bonyolítanak, ami rengeteg plusz munkát jelent, ezért tart tovább a postázás, mint amit megszoktunk. Ennek természetesen nagyon örülnek, de a kapacitásaik nem mindig elegendőek.
A technika ördöge is belebeszélt, elromlott a számítógépük is, ezért nem válaszoltak a levelekre, de telefonon elérhetőek.

A lényeg: szerdán voltam náluk, jól vannak (én egy kicsit aggódtam is miattuk), dolgoznak, és a rendeléseket egyelőre telefonon várják.

Nagyjából minden kapható, én be is vásároltam egy kicsit.

10 megjegyzés:

Jucuu írta...

Köszönöm, hogy utánajártál a dolognak! Jó tudni, hogy minden ok.

Cinkepiri írta...

Én még nem vásároltam tőlük, de hetek óta minden nap lesem a fonalaikat.

Így szemre szépek, tetszenek.Sajnos nem tudok odamenni megfogdosni mindet. SZÚRÓSAK?

Mondjuk kendőnek megfelelnek?

Nagyon szépen megköszönöm ha valaki válaszol!

/és bocsánat hogy a kérdést itt teszem fel, de nincs blogom. Így illetlenség? /

Melusee írta...

Szia Erika!

Én is vettem már Rikkeréktől többször, most is tervezem. Szerinted kitehetem a logójukat a blogomra? Náluk kell érdeklődnöm? Mert láttam a tiéden és szívesen kitenném.

Előre is köszi: Zsuzsi

ercsu27 írta...

Jucuu, igazán nincs mit!

Cinkepiri, abszolút nem illetlenség!

Rikkerék kétféle gyapjúból fonnak. Az egyik a normál minőségű, ebből van a 24 féle színárnyalat. Ez egy normál minőségű gyapjú, van aki szerint ez már szúrós, van, aki szerint nem. Nagyon sokat kötöttem belőle már, én szeretem, nekem nem szúrós, most is több minden is van tűkön belőle.
A másik gyapjújuk merinó minőség, ez nagyon puha, egyáltalán nem szúrós, és fehérebb is. Ebből szokták a színátmenetest festeni, ebből van előfonal, és volt belőle bordó, csokibarna meg mogyoró színben is, de azt nem tudom, hogy ezek most vannak-e.

Kendőt is kötöttem már mindkettőből, ahogy sokan mások is.

Ha még maradt kérdésed, nyugodtan tedd fel.


Zsuzsi!
Nyugodtan kiteheted. Bár én sem kérdeztem meg őket, de azt gondolom, örülnek ezeknek a reklámoknak.

Cinkepiri írta...

Köszönöm szépen Erika!

Mindenképpen kipróbálom Rikkeréket.Illetve a gyapjújukat.Örülök nagyon hogy leírtad a tapasztalatodat.

Őszinte köszönet a segítségért.

KA írta...

Kedves Erika,
Szerintem a sima minőség egyértelműen szúr. Én ezt nem bánom, elfogadom, hogy a gyapjú ilyen, de azért erre nem igazán lehet mondani, hogy nem szúr. A puhábbikból még sosem rendeltem, azt nem tudom, milyen.
Anna

ercsu27 írta...

Anna, elkötöttem már pár kilométert mindkettőből, és egész délután a normálból kötöttem ma is, nekem más a véleményem. Nincs ezzel semmi gond, jól van ez így.

A puhábbik olyasmi, mint a 100purewool.

A méregdrága Patons SWS-t is nagyon szeretem kötni is és hordani is, de van olyan ismerősöm, aki nem viseli el a bőrén.

Egy szó, mint száz, ki kell próbálni/tapasztalni!

Mázsa Viki írta...

Anna, én kötöttem/most is kötök magamnak Rikkerék PUHA fonalából. Érdekes, hogy a natúr egy hangyányit szúr (a kisfiam mondta, neki kötöttem a kardigánt). Nekem is nagyon érzékeny bőröm van, és ha nagyon "odafigyeltem", akkor egy ici-picit szúrt. Viszont miután kimostam, már nem. Érdekes dolog, hogy ugyanez a merino színátmenetes fonaluk sokkal puhább egyáltalán nem szúr még mosás előtt sem, a kisfiamnak is ez a véleménye. Az előfonaluk meg maga az álom, mintha wellsoft anyagot tapiznál! Remélem tudtam segíteni!

Ercsu drága, örülök, hogy jól vannak Rikkerék, aggódtam, hogy valami bajuk esett. Szeretnék majd újra rendelni tőlük fonalat.

KA írta...

Kedves Ercsu és Viki,
engem cseppet sem zavar, hogy szúr, ezért is használtam el belőle már jópár kg-ot, főként ágytakarókat készítettem belőlük. Csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy a gyapjúfonalak között ezt inkább szúrósnak nevezném. Legalábbis az általam használt gyapjúfonalak közül ez egyértelműen a szúrós kategória. Természetesen a normál minőségűről beszélek, nem a puháról.
Egyébként valóban ki kell próbálni, sok mindenre alkalmas ez a fonal, én nagyon szeretem, és örülök, hogy rátaláltam erre a színtiszta gyapjúfonalra, ami ráadásul elérhető árú.
Anna

Timici írta...

köszi a híreket, örülök, hogy jól vannak és megy a bolt:o)

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket