Nem fogok ...

2011. december 4., vasárnap

... profilt váltani, de ezt muszáj volt kipróbálnom:


Szappanos Micitől vettem a meskán habos krémszappant, mert a bőröm már nagyon utálta a tusfürdőket. Nagyon száraz a bőröm, de merő lustaságból sajnos gyakran használok tusfürdőt, egyszerűen nincs kedvem beszappanozni a fürdőrózsámat, egyszerűbb rányomni a flakonból valamit.
De most kihajítottam mindent, és ezt a habos krémet, meg tiszta olívaolaj szappant használok. Most azt is elhatároztam, hogy maradok is ezeknél, nem fogok lustaságból visszaállni a tusfürdőkre, mint ahogy már többször is előfordult.
Kértem Micitől testápoló tömböt is, amiért szintén nagyon hálása bőröm. Egyik este nézegettem az összetevőit, és elindult a vezérhangyám. Rákerestem a neten, és mindenhol azt olvastam, hogy ilyen tömböcskét készíteni a legegyszerűbb a házi kozmetikumok közül. Találtam is pár receptet, és másnap reggel meg is rendeltem a hozzávalókat a Zöldpolc-tól.
Harmadnap itt volt a csomag, és nekiálltam testápoló tömböt gyártani. Tényleg nagyon egyszerű, és nagyon-nagyon elégedett vagyok vele.

Természetesen nem én lennék, ha bármelyik receptet betartottam volna, ez hát a sajátom:
100 g méhviasz pasztilla
60 g sheavaj
60 g kakaóvaj pasztilla
50 g mangóvaj
50 g kókuszolaj
50 g olívaolaj
25 csepp levendula olaj

Gőz felett felolvasztottam a méhviaszt, félrehúztam a főzőlapról, és beletettem az összes többi hozzávalót a levendula kivételével, és kicsit kevergettem, amíg minden elolvadt. Beletettem a levendulát is, kiadagoltam a szilikon formába, és hűvösre tettem. Ebből a menyiségből 6 db lett.

Hogy legyen egy kis kötés is, mutatok egy újabb sapka-sál-kesztyű szettet:


Már egy jó hete jöttek az újságjaim:


7 megjegyzés:

bucilla írta...

Hű Ercsu engem is felvillanyoztál a házi testápoló tömbbel:) nem kevésbé az új magazinokkal;) A szett pedig gyönyörű lett, mind mindig.

paribanu írta...

Hú azok a szappanok, no és az újságok, meg persze a kötés se kutya!:-)

ercsu27 írta...

Bucikám, egyszerűen nagyon jó ez a tömböcske!
Nagyon-nagyon száraz a bőröm, a könyököm szinte cserepes volt, de most pihe-puha. A talpamra csak "ipari" kézkrém volt jó, most kétszer végighúzom a tömböt, és puha. Labello helyett is tökéletes. :-)

nöné írta...

Ercsukám, akkor kezet foghatunk. Holnap pihent szemmel (most feketét kötök) utánanézek az Általad leírtaknak, és lehet, kipróbálom.

Kötömény tetszetős, az újságok nem különben:o)

Zsu írta...

Milyen jól hangzik ez a házi testápoló, reményteljes!

MrsYarnart írta...

szeretem az s.k. dolgokat. legalább tudni, hogy mi került a kozmetikumokba. eddig idegenkedtem a hosszan átmenetes fonalaktól. de a holmijaidat nézve néha már eszembe jutott, hogy ki kellene próbálni valamit kötni belőle.

Ibcsy írta...

Köszönöm a testápoló receptet. Megcsináltam én is, és imádom:-))

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket