...azt gondoltam, hogy a flancos sütireceptekben a "ribizlit villával leszemezzük" terminus technicus amolyan úri kényeskedés.
Egészen addig, amíg a második fürt ribizlinél már meg is untam a kézzel való szemezgetést, és próba cseresznye (ribizli) alapon előkaptam egy villát. 3 perc alatt leszemeztem vele egy tálkányi ribizlit. A recept sem flancos, ez a világ legegyszerűbb "sütije".
Időnként írtam már a gyümölcsösömről. Még nagyon fiatal minden, mert tavaly tavasszal telepítettük a nagy részét. De már az idén mutatkozik termés a barackfákon (az egyikről 32 gyümölcsöt szedtem le két hete, hogy ne erőlködjön még a gyümölcsérleléssel), van két marék meggy is (az a fa 1 évvel idősebb).
A gyümölcsbokrok (ribizli, málna, josta, egres, áfonya) viszont már az idén is viszonylag sokat teremnek, és ez a süti a többszörösen is első termésből készült.
Még mielőtt szó éri a gyümölcsös elejét: megismerem ám az érett málnát, van viszont nekem arany málnám is, ami nem azért sárga, mert még zöld, hanem azért sárga, mert már piros... izé, érett. :-)
Valami ilyesmi:
Látványra elég bizarr, viszont nagyon-nagyon zamatos!
Hálás köszönet érte, drága barátném! :-)
Egy kupac színes térdharisnya
10 órája
4 megjegyzés:
Nagyon guszta a sütid. A sárga málna nálunk is nagy kedvenc, apósomnak hála, ő ültette ugyanis.
a süti biztosan nagyon finom volt, és gratulálok a terméshez is. soha nem láttam sárga málnát, még csak nem is hallottam róla, pedig falun nőttem fel :)
Guszta a sütid Erám! Recipe nincs hozzá?
Én lassan málna mérgezést kapok annyi termett az idén. De csak az a snassz piros:-D Szörp készül belőle idén, mint a ribizliből.
Ez a sárga málna...Hát még én sem láttam és nem is hallottam ilyen gyümölcsről.
Megjegyzés küldése