Kid mohair

2011. szeptember 28., szerda

Már többször köttem ebből a fonalból (itt, itt és itt), de most megint elvarázsolt.
Több színárnyalatból is kötök egyszerre, befejezőben van egy Code Pink kendő, és elkészült egy a Plum Tones-ból, és még lesz folytatás.

Ez a kendő újra a Teardrop alapján készült, de megint sokat változtattam rajta, csak az alapminta maradt meg.
Másképp kezdtem el, mint a leírásban van. Másképp kötöttem a széleit, másképp szaporítottam a közepén, sokkal többször ismételtem a mintaegységet, és legvégül tettem rá egy cakkos szegélyt is, mert ez nagyon hiányzott róla.

Minta: Teardrop, erősen módosítva
Fonal: Crystal Palace Kid Mohair Plum Tones, 233 m/25 g, 44% nylon, 28% kid mohair & 28% merino wool
Tű: 3,5 Prym fémcsatlakozásos bambusz

A kendő annyira finom és légies, hogy bármennyire is nem kedvelem kötni ezt a mintát, magamnak is elkészítem majd, szintén ebből a fonalból. Még tavaly vettem egy kendőre valót a Fall Herbs árnyalatból, amihez szintén tökéletesen illeni fog ez a minta. Igazi őszi szépség lesz!

Külön figyelmet érdemel a fonal összetétele, ez egy nylon blended fonal, viszonylag magas műszál tartalommal, de emiatt kár lenne kihagyni ezt a gyönyörűséget. Ahogy az itteni fotók is mutatják, tökéletesen blokkolható, a hatalmas méretű kendő súlya 75 g. Könnyű, a légiessége ellenére meleg, a mérete miatt pedig nagyon jól "tekergethető".
A fonal ment a Fonalválogató blogra.


Nem csak a piros és lila színek "tagadásáról" vagyok hírhedt, hanem arról is, hogy nem vagyok oda a táskákért. Egy bombabiztos (ütésálló, stb.) Samsonite laptoptáska volt a hétköznapi táskám, amit nemrég lecseréltem. Azért nem volt ilyen egyszerű a dolog, mert kb. fél évet küzdöttem a feladattal. Most sem az új táskámért vagyok oda, hanem a hangulatért, amit tegnap fedeztem fel, amikor rádobtam az éppen kedvenc kendőmet.

És hogy a banditáim se maradjanak ki, Lóci kötésmintát "olvas":


Azért látszik, ki a rendetlenebb:
 Felhívom a figyelmet a papír sarkára, és a karcolásokra a karomon.

A banda:

20 megjegyzés:

Moncsi írta...

Húúú, Frici de ádázul tekint...

gabi írta...

Nagyon szép! Ez a minta is úgy kezdődik, mint a háromszögkendők?

ercsu27 írta...

Pedig Frici maga az ártatlanság! :-)

Gabi: nem, az eredeti leírás szerint ez a kendő egészen másképp kezdődik. Egy szemet kell felszedni, és abba kell beleszaporítani 9 szemet, ebből indulnak ki a leveles mintasorok. A középső szaporítása is másképp van, de nekem így jobban tetszik.

Jutka írta...

Gyönyörű kendő, szépséges cicagyerekek:)

Maris írta...

Készen vannak ezek a macskák, csak ugyanarra a papírra képesek feküdni mind a ketten? :-D :-D

Ilona írta...

Nagyon szép a kendő, de most én a táskádat és a rajta lévő kendődet "irigylem" - de nagyon. A cicusokat meg kell zabálni.

ercsu27 írta...

Maris: még az almostálcába is együtt mennek, mert pisilni is csak csoportosan lehet.:-)

Épp néztem, szinte minden fotón ugyanitt henteregnek, pedig a képek nem egy nap készültek. A délutáni/esti program a "papíronszunyókálás". És papíron verekedés. :-)

Timici írta...

szép lett ez a kendőd is:) ilyen fonalam van nekem is több színben, de engem szúr sajnos:( Amikor arról írtam, hogy nem bírom a műszálat(különös tekitettel ruhadarabok), akkor azért nem a kevert műszálasokra gondoltam, hanem a 100%ban műszálasra(pl. Red Heart Lisa), szerintem olyanból Te sem kötsz.:D
Cicáid édes pofák!!!

ercsu27 írta...

Timikém, nagyon érdekes a felvetésed. :-) Szerintem mindenki köt 100 %-os műanyagból, csak akkor ez nem szempont. Azért merem ezt így kijelenteni, mert pl. a látványos effektfonalak, amikért sinta mindenki odavolt az előző téli szezonban (a pomponok és az eyelash-ek például)tiszta műanyagok. Én ezeken kívül is sok effekt szálat használok, az is mind mű. Ezért szoktam azt mondani, hogy az adott köteményhez kell kiválasztani a fonalat. Zoknit lehet tiszta gyapjúból is kötni, csak nem érdemes, mert tized annyi idő alatt el fog rongyolódni, mint az a társa, amelyikben benne van a 25 % műszál. Aztán ha megnézzük, van egy csomó szösz, amit iparilag mindig összefonnak egy kis műszállal, azért, mert nagyon rövid szálú, vagy mert önmagában elég nehéz lenne bánni vele (pl. lehetetlen lenne bontani).
Azt tudom, hogy neked nagyon érzékeny a bőröd, de úgy rémlik, meg is beszéltük annak idején, hogy ez a fonal nem neked való. :-)
És még valami, ami szerintem nagyon fontos: az, hogy valami természetes alapanyagú, még egyáltalán nem garancia semmire. Sajnos! Bösztörön volt egy gyapjús, álomszép dolgok voltak nála, de még nekem is szúrt, pedig én pl. Rikkerék normál gyapját még nem tartom bökősnek (sokak igen, ez egyéni érzékenység kérdése szintén). Aztán van olyan DK tiszta selymem, amiből max. csak szatyrot tudok elképzelni. :-) De még sorolhatnám a példákat.

ercsu27 írta...

Az a sinta az SZINTE akart lenni, csak siettem. :-)

CathlenKata írta...

szépséges a kendő.... olyan légies pille. A másik meg jó meleg gondolom.

A cicuk meg ahogy elnézem előbb utóbb komoly vetélytársaid lesznek, már most alva tanulnak mintát olvasni:-)sőt néha összekapnak,de azért profin jelölik a mintaívet :-D

aniko66 írta...

A kendőd mesések, még jó, hogy átírtad a mintát, ki csodálkozik ezen?! És persze, hogy imádják a papírjaid, érzik rajta a mama-illatot! :))))

aniko66 írta...

Na visszamentem, megnézni az eredeti mintát... hát egyszerű fonalból, egyszerű kendő lett... igazad van, a fonalválasztással lehet igazán feldobni! :)

Zsu írta...

Szépséges ez a pille-kendő, az aktuális táska-kendő kombód viszont nálam is telibe talál, színe-anyaga-formája...!
Tündéri kis szőrgombócok :)

MrsYarnart írta...

nagyon szép lett ez a kendő is. egyre jobban tetszik az ilyen fonál. benéztem a webshopba, nehéz lenne színárnyalatot választani. Lóci gyönyörűszép kék szemeinek nehéz lehet ellenállni, pedig látszik, mekkora zsivány! még egy-két ilyen kép, és indulok hozzátok! ne ijedj meg, csak becsöngetek, jól megdögönyözöm őket, és már jövök is :D :D :D

Irenka írta...

Csodás kendő gyönyörű fonalból! A táskád is tetszik, nálam sem egyszerű eset a kistáska-ügy. A cicák édes-csibészek, vicces lehet a közös pisilés.:)

Bernadett írta...

Nagyon szep a salad.Gratulalok.:)

nöné írta...

Nagyon szép lett a módosított kendőd! Én sem szeretem ezt a mintát kötni (bár most meghosszabbítottam a kissálamat), de egy ilyen látványért és kellemes viseletért csak megéri. Gyönyörű lett!
A táska nálam is nehéz eset:o) A Tiéd nagyon tetszik, különösen a színvilág.
Cicók: hááát, RÓLUK nem tudok újat mondani, mint amit már előttem nagyon talányosan megfogalmaztak, egyszerűen csak imádnivalók!

A fonalakról hamarosan én is készülök blogbejegyezni:o)

Judilla írta...

Pihe puha álom... Gyönyörűűű!:))
Cicók változatlanul imádni valók!:)
Ha látnád az én kezemet, karomat... Marci nyomott hagyott rajta rendesen.
Bár talán már le fog nyugodni, mert tegnap ivartalanították.
Judilla

ercsu27 írta...

Köszönöm lánykák! :-)

Anikó: én is mindig úgy éreztem, hogy az eredeti minta olyan befejezetlen. Egyáltalán nem értettem, miért nem tett rá szegélyt a tervezője, erre a mintára egyáltalán nem bonyolult ráilleszteni valamit.

MrsYarnart: gyere simogatni! :-)

Gyöngyöm: várom a blogbejegyzésedet. :-)

 
Benke Erika - csipkekötés. Design by Pocket